O ovoj temi sam pisala ilibolje receno pitala vec nekoliko puta za godinu dana.
Sin mi sad ima 7 g. prvi izliv ukukovima iamo je sa 2.5g ( posle urinarne infekcije eserihijom koli),
Prosle godine je imao koksaki virus,
probleme sa varenjem- kandida, nesvarena hrana, hronicni nespecificni kolitis ( lezao na gastroenterologiji sa sumnjom na celijakliju ili kronovu bolest, ali nije dokazanoi)
lezao na imunologiji u novom sadu zbog hronicnog Synovitis coxae bil. sa sumnjom na juvenilni artritis- svi rezultati u redu, negativni ASCA, i svi moguci imunoglobulini, reuma faktori.Tj. Nema autoimuno oboljenje, nema alergije, nema dokazano reumatsko obeljenje,ali izlivi u kukovima i dalje postoje. 7.2mm- 8.5mm na levom kuku i 8.2-10.1mm na desnom.
Obicno ima bolove u stopalima ili kolenima pri duzem hodu, povecava se izliv ako trci.Koristio naproxen kao terapiju uz zatitu ranisanom ali ipak dobio gastriticne napade.
14.11.2007. operisan na urologiji Diverticulum uretera obostrani i VUR bil.
a i to je uzimano u obzir kao uzroicnik izliva.Na kontroli posle 2 meseca od operacije i dlaje ima izliv L 7.2MM D 8.2 mm.
Ortoped i reumatolog zajedno su ostali bez resenja.preporucuju sto manje kretanja i bez sporta,ali ne znaju uzrok pa ni lecenje .Ne znam vise sta da radim.Posto stanje traje vec vise od godinu dana, a usled raznih zdrav. problema nije pohadjao predskolsko.Sada treba da se vrati na preskolsku pripremu i posle u skolu.Kako da nastavi dalje , kad ima te bolove, ne sme da igra fudbal i uposte je zbog svega izopsten iz redovne igre vrsnjaka.
Molim za pomoc gde da idem.
Mi smo u Novom sadu i odavde ne daju upute za Beograd jer imamo bolnicu u kojoj je sve na raspolaganju.Ipak nismo dosli do resenja.
povecan izliv u kukovima
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 10:35 pm
kUKOVI
I JASAM SA DETETOM IMALA PROBLEME SA KUKOVIMA SAMO BLAZE . PRIRODE.PREDLAGALI SU NAM OPEREACIJE CAK SMO DVA PUTA IMALI ZAKAZANO ,ALI SMO ODUSTALI .SADA DECAK IMA 13 GOD NORMALNO IDE BAVI SE PLIVANJEM , A STA CE BITI U BUDUCNOSTI I NE RAZMISLJAM..JA VAM PREPORUCUJEM DA POSETITE ORDINACIJU ESCULAP U NOVOM SADU .MISMO DOLAZILI TAMO IZ BEOGRADA, I ODUSTALI PO SAVETU TOG VASEG PROFESORA OD OPERACIJE.AKO STE ZAITERESOVANI MOGU VAM NACI ADRESU I TELEFON. POZDRAV
Hvala na savetu, pretpostavljam da je u pitanju DR Pajic.
On privatno prati nase dete jos od 1.-e godine, ali posto je nasem sinu tokom prosle godine poremeceno komp[letno zdravstveno stanje i on nas je slao u bolnicu.Kod ovog stanja niko od njih ne zna uzrok vec samo konstatuju upalu u zglobu.Sustina je da je upala prisutna vec vise od godinu dana i to neprekidno, te da cesto ima problema u hodu, ne moze da trci i ucestvuje u igri sa decom.Posto je nedavno imao operaciju besike i mokracnih kanala , bazen mu ne preporucuju za sada.
On privatno prati nase dete jos od 1.-e godine, ali posto je nasem sinu tokom prosle godine poremeceno komp[letno zdravstveno stanje i on nas je slao u bolnicu.Kod ovog stanja niko od njih ne zna uzrok vec samo konstatuju upalu u zglobu.Sustina je da je upala prisutna vec vise od godinu dana i to neprekidno, te da cesto ima problema u hodu, ne moze da trci i ucestvuje u igri sa decom.Posto je nedavno imao operaciju besike i mokracnih kanala , bazen mu ne preporucuju za sada.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nazalost sam Vam ne mogu puno pomoci. Da je upala zgloba izolovana, pa da samo nju lechimo mozda bi i dobili neke dobre rezultate, ali u ovo lecenje treba da bude ukljucheno vise lekara razlicitih specijalnosti, da se primeni jedan multidisciplinarni tretman, kako bi se stanje deteta poboljsalo. teoretski gledano, a u zavisnosti od Vasih materijalnih mogucnosti, Vi imate pravo sa detetom i bez uputa da odete u Beograd, na Institut za majku i dete, kao i da konsultujete lekare sa Banjice. Nazalost, sve ovo cete morati sami da isfinansirate. Preporucio bih Vam ovo ako ste u mogucnosti da podnesete te troskove. Makar za jedan pregled, i kod nekog drugoga.
Sve najbolje.