Postovani Miodrage
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 11:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani Miodrage
imam 37 god. i vec oko mesec dana imam tegobe u vidu bola u desnom gornjem delu ledja, misici ili sta vec izmedju kicmenog stuba i lopatice. dok mirujem podnosljivo je ali kada se krecem i pri najmanjem fizickom naporu bol se pojacava do granice izdrzljivosti i siri se po desnoj strani, znaci, ruka, grudi, vrat a kroz nogu osetim neku toplotu, koja ide skroz do stopala. naj jaci bol je u desnoj strani grudi i desnoj ruci, pricemu mi je ta ruka i neznatno hladnija. tablete za bolove nedeluju i to mi predstavlja veliki problem i na poslu i uopste jer kad zaboli moram da sednem ili bar da stanem a boli dosta cesto, posebno u popodnevnim casovima. neusudjujem se nigde bez auta krenuti. uradio sam RTG celog kicmenog stuba, srca i pluca, medjutim ortoped nije video vece nepravilnosti na snimku pa me je posavetovao da odem do neurologa, posto problem najverovatnije uzrokuje meko tkivo. Danas sam bio kod neurologa i dobio dijagnozu: "Sy cervicale M54.3" i obrazlozenje:"desno pozitivan znak Bickelesa, ostali neuroloski nalaz uredan". Posto imam RTG snimke, treba da uradim jos EMNG GE snimak a tek za tri meseca ce mi moci reci kad ce mi zakazati! Od terapije sam dobio: Vorlithion tbl 300 mg 2 ujutro, Milgamma tbl 100mg 3x1 i Nimulid MD tbl 100 mg 2x1. Kontrola sa nalazima. Pa kad cu ja imati te nalaze ako neodem kod privatnika i neuradim to o svom trosku, ali to je manje bitno ako nije uzalud. Interesuje me vase misljenje o ovoj dijagnozi i ima li ona veze sa ovim sto se meni desava i sta mislite o terapiji posto se nisam ranije susretao sa ovim lekovima osim Nimulida koji je za bolove. I samo jos nesto, vec imam terapiju od interniste Karvileks i Aspirin jednom dnevno, da li to ide zajedno. Srdacan pozdrav i unapred hvala.