posoperativni problemi sacrala kicme

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Jadzic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 6:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

posoperativni problemi sacrala kicme

Post od Jadzic »

imao sam chordoma tumor na repu kicme koji je hirurskim putem ostranjen. Posle operacije imam probleme sa nemogucnoscu uriniranja, nemanje osecaja pri stolici kao i jaki bolovi prilikom sedanja.
Dali moze to da se pobojsalju moji problemi uz pomoc fizikalnih terapija ili na bilo koj drugi nacin, bio bih zahvalan za svaku informaciju
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Kontakt:

Post od Emiz »

Cao
Molim te da mi kazes kakve si simptome imao tokom bolesti.Jesi li osecao bol, na kojim mestima i kakvu bol. Kako si saznao da imas tumor. Molim te odgovori mi jer mi je jako bitno. I ja osecam neku bo, u repicu kicme pa zato i pitam.
Zelim ti sto brze da ozdravis.
Unapred hvala
Pomozite kome je potrebno
Jadzic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 6:17 pm

Post od Jadzic »

Nikakve bolove nisam osecao do 25.06.08g. Te noci sam osetio strasan momentalni bol, kao nozem .Zatim se bol smirio i malo umanjio .Nedelju dana osecao sam zatezanj u krstima prema repu kicme.uradio sam magnetnu rezonansu gde su odma ustanovili da ina tumor na S4 S5.ako te jos nesto inreresuje pita sa zadovoljstvom cu reci.
Emiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:02 pm
Kontakt:

Post od Emiz »

Pozdrav,
Hvala ti puno na odgovoru. Meni su prije godinu dana pocela sam osecati bol u krstima i kada sedim dugo na pr. na stolici onda me jako boli repic kicme. Uradila sam rendgen i doktor mi je rekao da imam nesto kao reumu i gleda se kao da mi je uslo meso izmedju kostiju u krstima. (izvni neznam kako se tacno kaze valjda me razumes). Onda mi je leva noga na kuku i malo prema dole bila kao utrnuta, sad me dosta bole i kolena. Sad stvarno neznam jel to neka vrsta reume, dali su to dobro videli na rendgenu ili je bolje da napravim magnetnu rezonancu.
Hvala ti puno jos jednom i zelim ti brz oporavak
Pomozite kome je potrebno
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Emiz napisao:Pozdrav,
Hvala ti puno na odgovoru. Meni su prije godinu dana pocela sam osecati bol u krstima i kada sedim dugo na pr. na stolici onda me jako boli repic kicme. Uradila sam rendgen i doktor mi je rekao da imam nesto kao reumu i gleda se kao da mi je uslo meso izmedju kostiju u krstima. (izvni neznam kako se tacno kaze valjda me razumes). Onda mi je leva noga na kuku i malo prema dole bila kao utrnuta, sad me dosta bole i kolena. Sad stvarno neznam jel to neka vrsta reume, dali su to dobro videli na rendgenu ili je bolje da napravim magnetnu rezonancu.
Hvala ti puno jos jednom i zelim ti brz oporavak
Ne razmishljajte o tumorima i rakovima pobogu!

Kod vas je u pitanju najverovatnije degenerativni proces lumbosakralnih prshljenova, mozda i diskus hernije.

Obratite se fizijatru da vas uputi na fizikalno lechenje i da dobijete savete.

Regulishite telesnu masu, aktivirajte se i izbegavajte dugo sedenje.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori