POMOC ZA TRUDNICU!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
slatkaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

POMOC ZA TRUDNICU!!

Post od slatkaa »

Pozdrav svima.Problem je sledeci.Povredila sam zglob palca(donji) na levoj saci.Dok sam nocu spavala ,moja cerkica je strasno jako vrisnula u snu i ja sam naglo skocila iz sna i tako se nezgodno docekala na levu saku.Bolelo me je NEVEROVATNO.Mislila sam da sam slomila prst.Nisam mogla jos par sati zaspati od bolova,cak sam i plakala.

Uvila sam ruku mokrom krpom i tako docekala jutro.Bilo je to pre tacno 3 nedelje u Grckoj.Naredna dva dana je bilo jako oteceno a onda se otok polako povlacio.Medjutim i dan danas imam neprimetan otok i bolove kad zelim na primer da otvorim flasu soka ili slicno.Palac ne mogu da savijem kao i desni do kraja jer imam bolove i stvara se automatski neka ukocenost.A kad opipavam povredjeni zglob zakljucujem da je nekako zglob skroz drugaciji,kao da je iskocio iz lezista.

E sad pitanje.

Kad bih otisla kod doktora,da li bi me snimali iako sam trudna (zbog zracenja) ili bi mogao i na drugi nacin da ustanovi koja je dijagnoza.?

Da li je moguce (s obzirom na simptome) da imam prelom ili naprsnuce zgloba i koliko je opasno sto sam cekala do sad?

Ukoliko je iscasenje sta bi poduzeli kao lecenje kod mene?

Molim Vas za odgovor! :cry:
Voljeni nikad ne umiru.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: POMOC ZA TRUDNICU!!

Post od Veljko Jovanovic »

Snimak moze da se napravi posto se prethodno olovnom keceljom (ili bilo kojom tkaninom koja je impregnirana olovom) zastite delovi tela koji ne treba da budu izlozeni zracenju. Bez snimka je skoro nemoguce reci da li se radi o prelomu ili ne.
Odgovori