POMOC-problem sa vratom ili nesto drugo?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Aleksandar24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 02, 2006 4:24 pm

POMOC-problem sa vratom ili nesto drugo?

Post od Aleksandar24 »

Imam 24 godine i vec pune 2 godine imam sledeci problem. Pre 2 god. sam radio neki posao gde mi je konstantno vratni deo bio opterecen. Nakon 2 meseca rada poceo sam da imam vrtoglavice, osecaj nestabilnosti pri hodu, kao da lelujam kada se krecem. Ne znam kako bih vam to i opisao jer to nisu klasicne vrtoglavice. Povremeno inmam i glavobolje a bol u potiljacnom delu je konstantan. Sve to ne bi bilo tako strasno da povremeno imam te tegobe a ja ih imam stalno evo vec pune 2 god. Proverio sam i vid i snimao glavu, bio kod neurologa, kod ORL-ispitao centar za ravnotezu kardiologa pa cak i kod neuropsihijatra - i sve je bilo u redu. na rtg vratne kicme imam okostavanje ispravljenu fiziolosku lordozu i foramen arcuatum atlasa. Isao sam i na fizikalnu terapiju i na kiropraktiku. REKLAMA mi je pomogla ali nisam isao to do kraja jer je izuzetno skupo. Simptomi su se malo ublazili ali nikako nisu prestali. prosto ne mogu normalno da funkcionisem a i stvara mi nervozu. Molim Vas, odgovorite mi sta dalje da radim? Cuo sam da na Banjici ima dobra ortopedska bolnica, pa da li bi trebalo da odem tamo? Izvinjavam se ako sam vam oduzeo isuvise vremena. Unapred zahvalan?
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Da li ti se vise zavrti kada nagnes glavu u jednu stranu.Proveri stanje krvnih sudova koji prolaze kroz vratnu kicmu i vode krv u glavu.Kao sto sam pomenuo u nekim porukama,treba uraditi detaljniji snimak vratne kicme(pa i dopler krvnih sudova vrata).Ako je to sve u redu,ponovi fizikalni tretman i vidi gde mozes da uradis trakciju(istezanje vratne kicme).Mnogima popuste bolovi posle toga.Koliko je kostao tretman kiroprakticara?Moze i na PM.
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

Post od jelllena »

E ja vise ne znam sta je samnom.Inace moja zvanicna dijagnoza je anksioznost-depresija.Imam sve simptome koji ukazuju na taj poremecaj vec 4 godine.Pijem ad i rivotril.

Naime moje pitanje je sledece.Juce sam vise toliko bila iznervirana mojim nazovi vrtoglavicama,lelujanjem....i onda sam sinoc pocela da razgibavam vrat i vrtela sam glavu levo-desno.Jutros kad sam se probudila sve mi se okretalo u lezecem polozaju,kad sam ustala u sedeci polozaj prestalo je.E sad opet cim legnem vrti a cim sednem ne vrti.STA JE TO?DA LI JE NA NERVNOJ BAZI ILI NESTO DRUGO?

Hvala!
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

Post od jelllena »

Molila bih da ako neko nesto zna da odgovori na ovaj gore moj predhodni post.

Hvala!
Odgovori