pomoc!bol u kolenu!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ninimimi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 18, 2010 8:34 pm

pomoc!bol u kolenu!

Post od ninimimi »

Ako neko moze da mi pomogne da saznam sta mi je.Pre 2,5 god. posle porodjaja sa drugim detetom penjuci se na peti sprat peske sa detetom dobila sam bol u levom kolenu.Takav da kad stignem na peti sprat moram da postojim da bol prodje.Tako mi je bilo uvek kad god treba da posetim majku na petom spratu bez lifta.U mladosti(sada imam 35) sam trenirala odbojku.bilo je padova ali nikad nekih povreda.Visoka sam 1.85 m teska 70 kg.U svakoj trudnoci sam se gojila 25 kg.Posle nekog vremena taj bol pri penjanju se smirio ali sam uvek osecala neku nelagodnost pri penjanju uz stepenice.Pre dve nedelje mi se nocu javio bol u butini,onako kao da mi neko nesto u nozi cupa.Pomislila sam da su vene posto imam prosirenih medjutim posle odlaska kod venologa shvatila sam da je problem u kolenu.Kada cucnem da obujem dete unutrasna strana kolena me boli jako i tesko mi je da ustanem.Cim malo duze stojim ili pokusam nesto da uradim tipa cucanj,kleknem,javi mi se bol u kolenu.Ono nije bilo oteceno.pre tri dana sam sredjivala kucu,bila ceo dan na nogama,ususavala i po podne odmah bol i koleno je malo oteklo.Onda se primirim dan,dva sve prodje i onda pri nekoj aktivnosti svakodnevnoj sve u krug.Uradila sam rengen.Tamo mi je covek rekao da je to meniskus i da te blokade i bol koji osecam je tipicno za meniskusNapisao je:naglasena sirina zglobnog prostora/indirektna znak izliva/bez dr.rtg vidljivih promena.Posle toga sam otisla kod poznanika fizijatra koji je rekao posle rucnog pregleda kolena da to nije meniskus,da je ta sirina na snimku zanemarljiva,mene doduse pri pregledu nije nista bolelo,on tvrdi da nije meniskus,da je hrskavica,da radim vezbe za kvadriceps i to je to....Ja ne znam evo danas me ceo dan boli koleno,butina sto mi je jako neugodno a imam dvoje male dece,posao i 120 kvm kucnog prostora tako da imam malo prostora za sedenje bez aktivnosti!sta da radim?sta mi je?Sta da preduzmem?Da,kad savijam koleno osecam pod rukom da se unutra nesto pomera i krcka!
Last December
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 12:48 am

Re: pomoc!bol u kolenu!

Post od Last December »

Ako imate suzenje u koljenu, vjerovatno je doslo do ostecenja hrskavice. A ta bol u butini izgleda kao povreda nerva. Ne znam nista napamet, javice se neko strucan valjda. Sto se tice vjezbi, najbolje bi bilo da radite ekstenziju na masini s obzirom da ste visoki. Mada, ako ste u mogucnosti, radite cucanj, ali pazite na formu, cuvajte ledja.
Puno srece i brz oporavak zelim
Odgovori