Pre 3 godine zadobio sam u saobraćajnom udesu otvoren prelom leve butne kosti,kao i povredu V i VI vratnog pršljena sa posledičnom kvadriparezom.Primarno sam lečen u IOHB Banjica,zbog nezarastanja preloma nadkolenice,januara 2008. lečen sam na VMA metodom Ilizarova,aparat je odstranjen septembra 2008. da bi u toku rehabilitacije,bez traume,prilikom ustajanja došlo do refrakture.
Sa dg. Refractura fem.sin. Quadriparesis odpušten sam sa klinike zbog pozitivnih faktora upale,primljen sam ponovo početkom decembra sa dg.Pseudoarthrosis fem.sin. Quadriparesis ali je u međuvremenu došlo do zarastanja nadkolenice ali uz skraćenje leve noge za 5 cm.
Zbog ranijeg lečenja leve nadkolenice na Banjci metodom Mitković imam slabu pokretljivost levog kolena i brinem se da bi to u velikoj meri otežalo zarastanje u slučaju ponovnog stavljanja Ilizarova.
Moje pitanje je da li,obzirom da je došlo do kakvog takvog zarastanja,treba napraviti pauzu i izvesno vreme vežbati koleno ili odmah staviti Ilizarov,da li će u slučaju stavljanja aparata i perioda nošenja ikada biti moguće razraditi koleno.
Unapred zahvalan.
Pokretljivost kolena nakon ilizarova
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 10, 2009 11:10 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: