Pokidan prednji ukrsteni ligament

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
milanmf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2011 11:50 pm

Pokidan prednji ukrsteni ligament

Post od milanmf »

Zadobio sam povredu kolena u Oktobru prilikom fudbalske utakmice. Nakon prijema u bolnicu, gipsa i nekih inekcija otok nije spadao, a mogucnost savijanja kolena je bila svedena na minimum.Posle pogresno uspostavljenih dijagnoza nekako sam uspeo da zakazem pregled kod doktora Milankova (Novi Sad).Doktor je pregled zavrsio za svega par minuta i ustanovio da sam pokidao ligamente ne kolenu.Po njegovom savetu idem na operaciju negde na leto, tacnije u Julu.
Posto se bolnice i igle bojim vise nego dete mraka, interesuje me koliko traje postoperativni tok, nakon koliko mogu da ustanem iz kreveta i za koliko bih mogao ponovo normalno da funkcionisem?Inace imam 21 godinu.

Izvestaj specijaliste glasi ovako:
RUPTURA LCA GENUS L- SINISTRI

Hvala unapred
padobranac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 5:09 pm

Re: Pokidan prednji ukrsteni ligament

Post od padobranac »

meni su radili ligamentoplastiku na banjici, sredinom prosle god, posle dan dva ustajes sa stakama, ali ti se ne ustaje veruj mi :D posle nekih 15 dana su me pustili kuci, i jos sam hodao uz pomoc staka nekih nedelju dana... posle 3 meseca sam krenuo lagano da trcim i teretanu, i evo sad za par dana idem na zavrsnu kontrolu, da vidim za sta sam sposoban, i da li imam neka ogranicenja... :)
Boban_Kitanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:59 pm

Re: Pokidan prednji ukrsteni ligament

Post od Boban_Kitanov »

E ti si momak u kanalu :) Ja sam imao istu operaciju pre nepuna tri meseca(Prof.Dr. Miroslav Milankov), sad se oporavljam polako, trebao bi uskoro da pochnem sa teretanom, ne znam kakve su ti dalje ambicije shto se tiche fudbala, ali u svakom sluchaju trebao bi da uradish tu operaciju jer je koleno mnogo stabilnije posle. Mozda bi i mogao da nastavish karijeru. Sad ti je takodje dosta bitno da jachash nogu koliko mozesh do operacije, niposhto da ne igrash fudbal. Ako te bilo shta drugo interesuje slobodno mi pishi na [email protected] pozdrav. Ima tu mnogo da se pricha :) a meni je sveze sve to :) :)
Postoje ljudi-pčele i ljudi-muve. Pčele i na đubrištu pronađu cvet, a muve i u najlepšoj bašti traže samo govna... :)
Odgovori