Pre nekih mesec i nesto dana zbog pada sa bicikle povredio sam desno koleno, ovo mi pisalo u nalazu u urgentnom:
Ruptura LCM genus dex Distorsio et distensio ligamenti genus collateralis (fibularis) (tibialis)
e tad mi je doktor rekao da mi je ligament napukao i stavio mi gips. gips sam skinuo posle 3 nedelje, tad me pregledao drugi doktor i rekao da sam skroz pokidao ligament i stavio mi fiksacioni zavoj koji sam nosio jos 10 dana. imao sam otok ali posle par dana kad se noga navikla na to da nemam gips poceo sam polako da hodam. danas sam zakazao fizikalnu koja pocinje u ponedeljak, koleno je lako oteceno i mogu skoro 90 stepeni da ga savijem sve preko boli.
e sad hteo sam da pitam da li je moguce oporaviti se od ovakve povrede bez operacije, samo sa fizikalnom i vezbama i vratiti se aktivno sportu i koliko bi to trajalo. znam da sve zavisi ali voleo bi da cujem neki savet ili iskustvo. razne forume sam precesljao i mnogo razlicitih iskustava ali vecina kaze posle kidanja ligamenata mora operacija.. razlog sto ovde postavljam ova pitanja a ne doktoru je to sto su neverovatno bezobrazni i neorganizovani, bukvalno ni na jedno pitanje nisam dobio odgovor.
Pokidan ligament u kolenu
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Pokidan ligament u kolenu
I ja imam slican problem. Pre 15 dana pao sa motora. Upucen u KC Vojvodine, gde je prof.Milankov konstatovao sledece:
RUPTURA LCM GENUS L- SINISTRI
TUTOR GIPS ZATVOREN
Danas su mi postavili ponovo gips jer prvi nije bio zatvoren, pa za 4 nedelje na kontrolu.
Interesuje me odgovori na gore navedena pitanja.
RUPTURA LCM GENUS L- SINISTRI
TUTOR GIPS ZATVOREN
Danas su mi postavili ponovo gips jer prvi nije bio zatvoren, pa za 4 nedelje na kontrolu.
Interesuje me odgovori na gore navedena pitanja.
toliko ima tema sa kolenima da nece niko da odgovori 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 27, 2012 2:04 am
Ja sam takodjer pokidao LCA levog kolena i da ne pisam od kulina ban vec cu odmah da vam obojici odgovorim kratko i jasno.
Jel hocete da se aktivno bavite sportom?
Operacija je neizbezna!
PS. batalite motor
Jel hocete da se aktivno bavite sportom?
Operacija je neizbezna!
PS. batalite motor
trebao bi prvo da procitas sta pise u temi pa da odgovoris, nigde se ne pominje ACL..
kojim se ti sportom bavis?