Pogrbljena ramena svako jutro

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Pogrbljena ramena svako jutro

Post od Uros90 »

Ovako, svako jutro kad se probudim ramena ko da mi budu pogrbljena (tako vec jedno pola godine), onako ko u napred da odu, pogrbe se, ali u toku dana se vrate u normalnu, da li zna neko u cemu je ovde problem ?
Inace ja sam se tripovao da mi je to od treninga i da ne radim neke vezbe pravilno pa sam cak neke vezbe i izbegavao,ali nista, evo sad vec neko vreme uopste ne treniram, samo se odmaram, ali i dalje imam taj problem, jel neko zna o cemu se ovde radi ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Da li je ovaj broj iza tvog mena godishte? 1990?

Ako jeste onda svi tvoji prolemi se mogu objasniti time da si sada u najagresivnijem periodu shto se tiche rasta a deshava se da ako brzo rastesh da kosti i mishici i ligamenti ne rastu podjednako brzo pa se javljaju problemi sa posturom tj drzanjem tela.

Koliko si visok i koliko imash kilograma?

Shta treirash i da li je rekreativno ili stalan trening?

Imash li bolove u delu ledja izmedju lopatica?

Da li osecash neke bolove tokom spavanja i lezanja?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:Da li je ovaj broj iza tvog mena godishte? 1990?

Ako jeste onda svi tvoji prolemi se mogu objasniti time da si sada u najagresivnijem periodu shto se tiche rasta a deshava se da ako brzo rastesh da kosti i mishici i ligamenti ne rastu podjednako brzo pa se javljaju problemi sa posturom tj drzanjem tela.

Koliko si visok i koliko imash kilograma?

Shta treirash i da li je rekreativno ili stalan trening?

Imash li bolove u delu ledja izmedju lopatica?

Da li osecash neke bolove tokom spavanja i lezanja?

Da, jeste 90 sam god (18god imam) moguce je to da s brzo razvijam i rastem jbg.. ali ko zna..

Visok sam 198cm, tezak 106kg (sad sam opao 1-2 zbog toga sto moram mirovati) ali variram, inace nije salo vec misicna masa, teretana od 2005god.. i to aktivno stalno.. Bolove nemam ama bas nikakve, sta je to onda majku mu :roll:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Da dodam, kicma mi je dobara, tako su mi rekli na sportskom pregledu..
Inace evo sad su mi normalna ramena, onako sustena super, znaci samo mi je u jutro taj problem.. :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

probaj da promenish krevet na kom spavash, par noci promeni pa vidi da li ce biti bolje...mozda ti jednostavno ne odgovara povrshina kreveta na kom spavash trenutno pa da se u toku nocu stimulishu mishici kojima treba vremena da se istegnu po budjenju.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:probaj da promenish krevet na kom spavash, par noci promeni pa vidi da li ce biti bolje...mozda ti jednostavno ne odgovara povrshina kreveta na kom spavash trenutno pa da se u toku nocu stimulishu mishici kojima treba vremena da se istegnu po budjenju.
Nisam mislio na to, ali menjao sam krevete i isti djavo ne znam..
Moguce je od razlike misica, meni npr trapezi(tu kod vrata ti misici ramena) su mnogo razvijeniji nego ledja, ledja su mi slaba, pa mozda zato ? ne znam to ja ovako lupam :roll: Da mi je znati koliko ce me jos to nervirati ;P
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pazi ako idesh u trtanu (ja te tako zovem) i ako nemahsh program vezbi koji je bash i SAMO za tebe pravljen a ako ti ne znash kako da jachesh ravnomerno mishice celih ledja ondaK je vlo moguce da te trapezijusi vuku i neki hipertonus koji izaziva ovakav polozaj ledja!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:pazi ako idesh u trtanu (ja te tako zovem) i ako nemahsh program vezbi koji je bash i SAMO za tebe pravljen a ako ti ne znash kako da jachesh ravnomerno mishice celih ledja ondaK je vlo moguce da te trapezijusi vuku i neki hipertonus koji izaziva ovakav polozaj ledja!
Vrlo moguce.. Videcu kad krenem opet da pojacam trening za taj gornji deo ledja, pa cemo videti..
Btw.. ako je vec stvar u treningu, evo sad necu smeti trenirati minimum 2 meseca, pa za jedno mesec dana cu da javim dal isto imam taj problem, ako imam, znaci da nije do vezbi i teretane..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

bitno je smao da ne radish vishe vezbe jachanja grudnih mishica, poshto oni povlache ramena napred, znachi nishta baterflaj i te zezancije, radi letenje sve tri vrste, uz manje tezine, bitnije ti je sada da povecash elastichnost nego da se nabucash masom!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:bitno je smao da ne radish vishe vezbe jachanja grudnih mishica, poshto oni povlache ramena napred, znachi nishta baterflaj i te zezancije, radi letenje sve tri vrste, uz manje tezine, bitnije ti je sada da povecash elastichnost nego da se nabucash masom!
Da to mi i cale kaze, inace obozavam benc da radim jbg, ne znam sta bi radio u teretani kad nebi smeo benc :( inace znas kako ono kad te ortaci pitaju kao ides u teretanu ? Ti kazes, da.. Pa te pitaju uvek, koliko dizes na benc ? Sta ja da kazem, hehe.... Niko te ne pita koliko mozes na cucnju, ili da povuces, ali jbg..
Ne znam stvarno, videcu sad kako to bude islo, pa cu videti od cega je to.. :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

bash zbog tog majmunisanja pred ortacima i sa ortacima u trtani sa velikim tezinama ja bih i zabranila ulazak u teretane deci mladjoj od 23 godine!

Verujem da si dovoljno samosvestan da odluchish shta ti je bitnije, da se pumpash pred 'drugarima' ili da sachuvash kichmu koja ce ti trebati ceo zivot!

Mislila sam da zelish sebi da pomognesh i nadjesh nachin da reshish problem koji imash a ne da unishtish kishmu i mishice pre 23ce godine zivota!

A to dizanje iz bencha, pih, pa ja sam dizala 85 kg svojevremeno dok nisam pochela da lichim na kecherku i dok nisam shvatila da mi je obim bicepsa veci nego dechkov :) sve ima granicu, a o teretanama imam najgore mishljenje, upravo zbog tog takmichenja a niko od vas ne zna pravilno da radi vezbe niti da pravilnim vezbama izoluje grupu mishica koju zeli!

eh bre, sad si me naljutio :x
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:
A to dizanje iz bencha, pih, pa ja sam dizala 85 kg svojevremeno dok nisam pochela da lichim na kecherku i dok nisam shvatila da mi je obim bicepsa veci nego dechkov :)
Aaaa ozenicu te majke mi!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zezas me ? pa pola mojih ortaka ne moze toliko na bendz :lol: :lol:
Eeee jos 40kg napredujes i dizeces ko ja hehehe :D :D :D :D
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Btw.. shalu na stranu, ozbiljno sad posle 2-3 meseca pauze krenucu polako sa voznjom bicikla jedno 1-2 nedelje, pa cu krenuti polako sa trcanjem, i onda cu tu malo teretanicu ubaciti (bez benca :lol: ) znaci ono vratilo i vratilo samo cu to uglavnom raditi,.. pa cu krenuti malo na atletiku... sto se tice kicme, u pravu si dobro kazes, evo meni je u 1godini (skole) bila perfektna kicma (tad sam tek poceo ici u gym) a sad posle 3 god kad su mi gledali kicmu nije bilo skroz ok, mislim dobara je, ali ne ko pre (znaci verovatno od preterivanja s'bencom) :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Slika
Odgovori