Molim za objašnjenje sledećih dijagnoza, radjena je MR lumbosakralnog segmenta kičmenog stuba i zaključak je sledeći:
PROGRESIJA NALAZA U SMISLU POČETNE SPONDILOLISTEZE L5 KORPUSA KOJA NIJE BILA PRISUTNA 2004 GODINE, NOVONASTALA ŠIRA DORZOLATERALNA PROZTRUZIJA L5-S1 IV DISKA LEVO SA KOMPROMITACIJOM LEVOG S1 KORENA, BEZ STENOZE KANALA. FORAMINALNA STENOZA LEVO NA NIVOU L5-S1 USLED IZRAŽENIH DEGENERATIVNIH PROMENA LEVOG FASETA, SA INTRAFORAMINALNOM IRITACIJOM LEVOG L5 KORENA, UZ ZNAKE RADIKULOPAIJE.
Ovo je nalaz od pre 4 godine, inače imam 36 godina i trenutno jako velike probleme u vezi svega ovoga u smislu jakog bola u leđima -lumbalni deo koji se spušta u nogu do stopala skroz i širi na ceo kuk. Predpostavljam da je došlo do progresije bolesti, ali neznam šta je to što bi moglo baš ovoliko da boli i da ništa od terapije ne pomaže. Primila sam 5 ampula diklofenaka, pa posle pauze od 3 nedelje 5 ampula movalisa uz sve to pijem midokalm, ali nema nikakvog efekta. Sada sam počela da pijem nimulid koji sam i ranije koristila, ali mi nije ni od kakve koristi kao ni ranije.
Molim nekog stručnog da mi pojasni dijagnozu, da neki savet i kaže šta dalje. Kod lekara svaki put kada odem(a bila sam pre godinu dana), dobijem tablete i to je to. To nešto malo pomogne i onda po starom. Sada sam u strahu jer ovakve bolove nikada nisam imala i neznam koliko je sve ovo opasno.
Unapred zahvalna
Pogoršanje bolesti
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Pogoršanje bolesti
Za mladje ljude sa ovakvim nalazom ponekad je indikovana trakcija kicme.ukoliko ste iz BGD-a preporucujem Kliniku u sokobanjskoj 13 i dr Draganu Milenkovic.pozdrav
Re: Pogoršanje bolesti
Trakcija kičme? Šta bi to bilo?