Plocica u saci

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
extreminator
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 29, 2016 9:55 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Plocica u saci

Post od extreminator »

Imao sam prelom IV metakarpalne kosti, nakon cega mi je stavljena plocica. Doktor mi je na poslednjoj od nekoliko kontrola rekao da mi se saka dobro oporavlja i pitao me da li zelim da mi zakaze operaciju vadjenja plocice na prolece (plocica stavljena 30. septembra). Pitao sam ga da li je to neophodno, na sta mi je on odgovorio da je to moj izbor. Posto nisam imao nekog vremena za razmisljanje pristao sam i operacija mi je zakazana za 20. mart.
Medjutim u poslednje vreme se razmisljam da li je to neophodno. Zanima me da li ce mi funkcija sake biti na bilo koji nacin umanjena ako plocica ostane. Takodje me zanima koliko traje oporavak od te druge operacije.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Plocica u saci

Post od aaaca »

Лекар је морао да ти каже да ли ћеш имати проблема у функцији шаке пошто само он зна где се плочица налази.

Од твојих година зависи неопходност вађења плочице. Ако си матор онда неће стићи да се јаве проблеми са металом па не мора да се вади. Ако си млад онда кажу да је боље да се извади. Распитај се ти код још неког хирурга.
extreminator
Novi član
Novi član

Post od extreminator »

Ne znam, bila je guzva tog dana, u istom trenutku je bilo nas troje pacijenata u ordinaciji na Banjici, malo neozbiljno, ali tako je u vecini zdravstvenih ustanova kod nas.
Imam 21 godinu.
Hvala na odgovoru svakako. Ako jos neko ima neku informaciju ili predlog neka pise.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Дефинитивно мораш да вадиш плочицу. Превише си млад и ако некада будеш морао да радиш магнетну резонанцу биће проблема. Осим тога велика шанса је да плочица почне да пропада за тридесетак година па да те отрује. Вади то.
extreminator
Novi član
Novi član

Post od extreminator »

Sad je vadim definitivno. :D
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član