Parameniskalna cista

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
biljana988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 05, 2013 11:06 pm

Parameniskalna cista

Post od biljana988 »

Prije svega pozdrav. Željela bih da mi neko pomogne ukoliko je upoznat sa ovim problemom. Najprije da napomenem, imam 25 godina i višak kilograma. Naime, 2007. godine sam snimala desno koljeno i dijagnoza je bila Chondromalacia patellae L. dex. gr. I. U nalazu između ostalog piše "Uz posteriorni rog lateralnog meniskusa se vidi mala parameniskalna cista prečnika 5mm. Ispod gornjeg lateralnog dijela patelarnog ligamenta se vidi malo područje edema mekog tkiva.". Posle ustanovljene dijagnoze su mi prepisani neki gelovi i fizikalna terapija. Nakon toga, bol uglavnom nisam osjećala, samo se javljalo "škripanje" prilikom savijanja koljena. U poslednjih par mjeseci bol se javlja tokom noći a u poslednja dva dana javlja se jako probadanje u prednjem dijelu koljena prilikom penjanja uz stepenice ili ustajanja. Da li neko zna na koji način mogu smanjiti ove bolove? Da li bi trebalo da se javim doktoru? Hvala unaprijed!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Parameniskalna cista

Post od aa_aca »

Ја бих набавио један јачи магнет и носио га на колену по цео дан. Магнетно поље појачава регенерацију ткива тако да теоретски има шансе да ти и циста нестане.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Magnetno polje podstice rast tumora i cisti,pa se ja sa njim nikako ne bih igrala.Svakako bi bilo dobro da neko pogleda sta se desava jer bol koji vas budi nocu moze biti znak da se cista uvecala i da pri nocnom bubrenju(sve ciste se nocu pune vodom i bubre) pritiskaju okolna tkiva i prouzrokuju bol.
Ultrazvuk mekih tkiva ne bi bio na odmet...
biljana988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 05, 2013 11:06 pm

Post od biljana988 »

Hvala vam oboma na odgovoru. Ipak ću se u što skorije vrijeme obratiti doktoru za savjet.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

terapeut napisao:Magnetno polje podstice rast tumora i cisti,.......
Да ли имате икакав текст везан за то што тврдите или се ради само о рекла-казала варијанти?
Odgovori