pad stopala

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
SAVIJENI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 05, 2013 8:43 am

pad stopala

Post od SAVIJENI »

Poštovani,postoji li šansa da vratim pad stopala sa vježbama kod diskus hernije?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: pad stopala

Post od terapeut »

Zavisi od toga koliko dugo je problem priutan.Sto je vise vremena proslo nerv trpi pritisak i odumire,pa dobro razmislite da li cete gubiti vreme na terapiju/neadekvatnu ili cete ici na operaciju.Vodite racuna o kvalifikacijama fizioterapeuta koji sprovodi vezbe ,ako se odlucite za njih jer samo oni koji su edukovani po svestskim standardima mogu da pruze brzu kvalitetnu terapiju.Nemojte mnogo gubiti vreme na elektroterapiju....
SAVIJENI
Novi član
Novi član

Post od SAVIJENI »

Ja mogu podići stopalo,ali nemogu se osloniti na petu.Postoji li neki test u kojoj mjeri je pad stopala prisutan.Ovo traje oko mjesec dana.Bolova više nemam.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Manuelni misicni test koji izvodi fizioterapeut je prilicno pouzdan i efikasan.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда би могао да помогне "Истеки". Има двојаку функцију: масажу мишића који иду уз кичму и развлачење пршљенова. Погледај опис на мом сајту Ацин сајт под Савети, Здравље, Кичма. Користим га годинама и спасава ме.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Nemojte koristiti nista ,a da pre toga ne znate u kom pravcu je vas diskus pritisnuo nerv.Istezanje moze da bude jako dobro ali se mora tacno znati u kom pravcu se ono izvodi da ne isprovocira pomeranje diskusa u nezeljenom pravcu.Verujte mi, ne zelite da sebi pogorsate stanje zbog necega sto je neprovereno.Pozdrav
SAVIJENI
Novi član
Novi član

Post od SAVIJENI »

Bio sam kod doktora kiroprakticara,ima malo poboljšanja.traži da uradim magnetnu ili ct . Uspostavio je dijagnozu Paresis n.peronei l.sin.diskogenesis
lumbalisatio vert S1.

GMS dorzifleksije lijevog stopala 3/5
Lasegue lijevo na 70 stepeni.Pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ukoliko zelite ozbiljno da se pozabavite paralizom nerva koju imate potrebno je da uradite MR lumbalnog dela kicme, da uradite EMG misica obe noge, da odete na pregled kod fizijatra, neurologa i da fizioterapeuti urade procenu funkcionalnog statusa.

Nakod svih testova i analiza morate poceti sa fizikalnom terapijom, medikamentoznom terapijom i pre svega kineziterapijom!

Svaki drugi vid alternativnog lecenja ne moze garantovati oporavak ostecenog perifernog nerva.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
SAVIJENI
Novi član
Novi član

Post od SAVIJENI »

idem na fizikalne terapije sa strujom.Poslije tri dana terapija ,pojavio mi se strašan bol duž noge.Bilo mi je loše,odvukli su me na hitnu.EKG,šećer su bili dobri,ali pritisak mi poao na90/60.Doktori kažu iscrpljenost organizma,ali ja sumnjam na elektroterapije,jer mi se i bol ponovo javio.Doktori kažu normalno da struja izazove reakcije i da ćese bol povući.Uponedeljak idem na CT,A BOL SE SPUSTILA U STOPALO,RAZVALJUJE.UH...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Elektroterapija moze pojacati bolove, a to sto ste hitno odvezeni nema veze sa samom elektroterapijom vec za vasim nizim pragom podnosenja bola.

Ukoliko ste vec zakazali CT uradite ga pa sve ostalo otom potom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
SAVIJENI
Novi član
Novi član

Post od SAVIJENI »

Naalz CT sa mojim skromnim znanjem katastrofalan.
Na nivou L1-L2 i l2-l3 ne vidi se dodatnih area denziteta diska.
Na nivou L3-L4 vidi se manja dorzalna proturzija iv.diska uz relativnu stenozu spinalnog kanala.
nA NIVOU L4-L5 vidi se dorzalna sa lateralizacijom u lijevpo i kontaktom sa L5 korijenom u odstupu proturzija iv.diska uz granicnu stenozu spinalnog kanala igranicnu stenozu lijevog neuralnog iv.foramena.
Na nivou L5-S1 nevidi se dodatnih area denziteta diska,
Strašno je to...
Odgovori