Da li ovo ima veze sa operisanim kukom
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Da li ovo ima veze sa operisanim kukom
Baka, 65.god, pre godinu i po polomljen kuk, operisana, od pre mesec dana dobija neku temperaturu oko 38 , bez pravila, uradjen snimak noge lekar kaze da je u redu. Uradjene analize, sedimentacija 95, trombociti 420, uradjen snimak pluca, ginekoski pregled sve je OK. Bol u predelu leve prepone, ograniceni bolni pokreti noge i tezak hod. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Kakva je operacija radjena? Da li na mestu stare rane ima nekih promena? Po ovome bice da je u pitanju infekcija. Hitno je treba staviti na agresivne doze antibiotika parenteralno, a za dalje ce se videti. Ovo ce preci u spesu, ako vec nije, takve temperature ukazuju na to. Od laboratorije uraditi odmah CRP.
Sve najbolje.
Doktore, opet ja, u medjuvremenu je zena operisana izvadjeni implatanti, a u misicnom tkivu je pronadjena gnojna masa, drenirano - brisevi su sterilni. Medjutim, temperatura je od operacije (uradjena 24.04.) prisutna svako vece, ide i do 38,5 predata je analiza na TBC - sumnja se da nije mozda tuberkuloza kicme. To me i zanima - kakva je to bolest i kako se se leci ako je to - to. Hvala unapred.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Sto se tice briseva, postoji grupa tzv. anaerobnih bakterija za koje se bris uzima na poseban nacin. Ako se uzme na klasican nacin, nalaz je negativan.
Sto se tice tuberkuloze, kombinuju se tri leka, ali sa lecenjem treba sacekati dok dijagnoza ne bude potvrdjena jer ti lekovi mogu da stetno uticu na jetru ili bubrege pa ih ne treba davati napamet
Sto se tice tuberkuloze, kombinuju se tri leka, ali sa lecenjem treba sacekati dok dijagnoza ne bude potvrdjena jer ti lekovi mogu da stetno uticu na jetru ili bubrege pa ih ne treba davati napamet
Evo ovako, zena je danas otpustena iz bolnice, uradjen je test na TBC, hvala bogu, nema je. Inace, unazad 4-5 dana nema temperaturu.
U otpusnoj listi kao dijagnoza stoji: SEQUELA FRACTURAE FEMORIS SINISTRI T 93.1. Kontrola je za tri nedelje uz labaratorijske analize. Zamolio bih vas da mi "prevedete" dijagnozu i da li ona temperatura znaci da je organizam odreagovao posle operacije i prakticno dreniranja te tecnosti (doktor je zeni rekao da je prilikom operacije izvadjeno 4 case te tecnosti). Hvala unapred.
U otpusnoj listi kao dijagnoza stoji: SEQUELA FRACTURAE FEMORIS SINISTRI T 93.1. Kontrola je za tri nedelje uz labaratorijske analize. Zamolio bih vas da mi "prevedete" dijagnozu i da li ona temperatura znaci da je organizam odreagovao posle operacije i prakticno dreniranja te tecnosti (doktor je zeni rekao da je prilikom operacije izvadjeno 4 case te tecnosti). Hvala unapred.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Znachi posledice preloma leve butne kosti. Doslo je do infekcije i naravno da je organizam reagovao. Ok, sad bar znate na cemu ste, mislim da ce sada sve da bude u redu, ali nazalost zbog vadjenja metalne alenteze baka nece moci da hoda, i zbog ovakvog nalaza kontraindikovano je vracati je u narednih 12-18 meseci. Kvalitet zivota ovim drasticno opada i sa tim se mora pomiriti.
Sve najbolje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt: