otvoreni prelom potkolenice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
aplause
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2008 10:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

otvoreni prelom potkolenice

Post od aplause »

Poštovanje.
Hteo bih da pitam pošto sam imao otvoreni prelom desne potkolenice, i sve je sanirano i sraslo kako treba bez operacije, čini mi se da mi je desna noga malo kraća, jedno cantimetar i po.
Pitam se dal je to normalno jer sam ležao dva i po meseca pa mi noga nije radila i da li će se vratiti u prvobitno stanje.

Hvala u napred.[/b]
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da imate samo osecaj da je noga kraca jer su misici used dugotrajnog lezanja oslabili. Ukoliko je to slucaj, problem ce se resiti cim misici dovoljno ojacaju.
Ako je noga ostala kraca kao posledica preloma, izjednacavanje se moze ocekivati samo kod dece pre zavrsetka kostanog rasta. Mada, skracenje od 1,5 cm je funkcionalno skoro zanemarljivo i moze se resiti nosenjem uloska ili povisice obuce ispod krace noge.
mancy5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2011 11:32 am

Re: otvoreni prelom potkolenice

Post od mancy5 »

Postovani, posto sam prvi put na nekom forumu ne zamerite ako nesto pogresim :).
Pre godinu dana imala sam tezu saobracajku i jedna od povreda bio je i otvoren prelom desne potkolenice.
Imala sam operaciju, nosila spolj.fiksator 3 meseca, gips 5 meseci,oslonac na povredjenu nogu su mi iz meseca u mesec povecavali. Problem je bio u kalusu,sa jedne strane mi se formirao odlicno dok se sa druge nije pomerao do pre 2 meseca. Sada polako ali sigurno raste :). Stake vise ne koristim,sad hodam uz pomoc jedne stap/stake sa punim osloncem. Jos jedna kontrola i nadam se -terapije! Moje pitanje je, koliko vremena treba da mi se noga u potpunosti oparavi? Za koji vremenski period mogu da se vratim svakodnevnim aktivnostima (setnji,trcanju,voznji bajsa)?! Unapred hvala!
Odgovori