otok i upaljenost nakon preloma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
vz3000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 13, 2017 5:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

otok i upaljenost nakon preloma

Post od vz3000 »

Pozdrav.
Ako neko moze da me posavetuje.
Pre 2 meseca sam imao povredu stopala. U pitanju je prelom 5. metatarzalne kosti. Prelom se dogodio tako sto sam pri doskoku sa visine zestoko uvrnuo stopalo, pa je verovatno i dosta tkiva osteceno od tog uvrtanja. Mesec dana sam nosio gips. 4 nedelje sam bio na terapijama. Pre neki dan smo snimili ponovo nogu. Sve je u redu sa prelomom, ortoped tvrdi da to sve zarasta kako treba. Ja se u nekoj meri i oslanjam na nogu, reklo bi se da i po tom pitanju dolazi do poboljsanja, posto osecam sve manje bolova u tom delu kada se oslonim. Ono sto me brine je taj otok koji i dalje ne spada. Otok su primetili i ortoped i fizijatar, bez da sam im ja to sugerisao. Noga se na stopalu zacrveni 2-3 minuta nakon sto je spustim na zemlju, i polako pocne da otice. A i to crvenilo vise podseca na neku upaljenost. Ujutro kada se probudim, osecam kako mi je stopalo vrelo. Potrebno je da podignem nogu na visinu, pa da osetim poboljsanje. Doktor je prepisao nekakve lekove (Arcoxia, Serapinn), i plus jos jedan krug terapija. Receno mi je da nije realno da idem na posao sa tim otokom, iako mi se cini da ovi na poslu gube strpljenje u vezi sa mnom.
Da li je normalno to sto se dogadja, sta mogu da ocekujem po pitanju oporavka, i da li mogu jos nesto da uradim po tom pitanju da sebi olaksam.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: otok i upaljenost nakon preloma

Post od aaaca »

После месец дана гипса и здрава нога би отицала. Мора да профункционише лимфни систем како треба а тога нема без употребе ноге.
vz3000
Novi član
Novi član

Post od vz3000 »

hm, ovih dana sam dosta koristio nogu, sa oko 50% opterecenja, i bas je oticalo.
ok. hvala Aco.
moguce da brinem bez razloga.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Морао би да радиш физикалне вежбе.

Иначе делимично ослањање и на здраву ногу направиће проблеме, болове а чак се јавља и оток. Мислим да још увек не треба потпуно да се ослањаш на ногу тако да ти отоци не гину, али види за вежбе.
vz3000
Novi član
Novi član

Post od vz3000 »

Da, vezbe su mi redovna rutina. Ono sto mi je fizijatar pokazao.
3 puta dnevno, a nekada i cesce.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда би могао да стављаш и бурове облоге (купују се у апотеци). Шта да се ради, месец дана гипса је баш дуготрајно. Мораш да будеш стрпљив и упоран.
Odgovori