Vec 4 meseca imam problem sa levim kolenom..Naime, bivsi sam profesionalni sportista (fudbal) , igrao sam 10 godina, no nikad nisam imao vecih problema sa sportskim povredama, pogotovo ne sa kolenima. Trenutno se bavim sportom iz rekreacije, 2-3 puta nedeljno ali to mi pravi probleme.
Pre otprilike 4 meseca koleno je pocelo samo da mi otice, bez ikakvih ranijih povreda, udaraca, iscasenja zgloba i slicno.U pocetku nisam prestajao da igram ali sam vremenom primetio da sto vise igram, sve vise otice, javlja se tecnost u kolenu i nemam nikakvih bolova ni pre oticanja ni posle oticanja kollena.Bio sam kod nekoliko ortopeda, uradjena mi je MR, nista se nije videlo na snimku, ustanovljeno mi je da imam odlicne ligamente, , da je koleno stabilno pokusavali su da me lece raznim terapijama od jacanja misica(imam izuzetno jake kvadricepse), ultrazvuka, krioterapije i tableta (NODOL-msm complex, chondroina...), no problem i dalje postoji. Jedini problem koji ja osecam i koji sam prijavio , to je da imam "grebanje" u zglobu u predelu casice.
Na osnovu svega toga, rekli su mi da to nije nista opasno, da postoji metoda kojom se "pegla" unutrasnja povrsina casice termoelektrodama, ali da jos nisam za to, da igram i da koristim led posle treninga za otok.
Zanima me sta mogu da uradim i dokle me to moze dovesti, da li je moguce da se potrosi casica na kolenu i da li je tacno da ona ne moze da se obnovavlja?
Takodje, zanima u kojoj se anesteziji moze raditi artroskopija i koja se preporucuje, kao i koliki je oporavak posle operacije?
Oticanje kolena pri sportskm aktivnostima
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 10, 2006 6:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala puno na odgovoru...Moram odmah da kazem da sam zaboravio da napomenem ali koristio sam i kineziotejping ali nije imalo rezultata.Koleno mi ne blokira, samo imam oticanje posle fizickih aktivnosti koje mi pravi probleme i onemogucava da se normalno bavim sportom.Zasto misite da razmislim dobro pre nrgo se odlucim na operaciju?Za mene je te cini mi se jedini nacin da se resim ovog dugotrajnog problema , jer sam pokusao sve do sada...Da li mogu da izazovem pogorsanje ove situacije u kojoj se sad nalazim?
Da li je moguce da se patella istrosi??
Da li je moguce da se patella istrosi??
Ne znam zasto vam tejping nije pomogao,on se vrlo dobro pokazao kod otoka ,narocito kolena.
Kazem da razmislite o artroskopiji jer postoji hiljadu i jedan razlog koji moze da izazove otok,a moze da se desi da imate npr.ravne tabane ili neki disbalans u muskulaturi stopala koji se reflektuje poremecajem odnosa u strukturi kolena pa ono otice ,a problem se resava uloscima za ravne tabane.Ovo je samo primer i to vrlo cest u mojoj praksi.Ako ste aktivni sportista i karijera vam zavisi od toga odradite sve analize i iskljucite druge razloge koji mogu izazvati otok,jer za operaciju nikad nije kasno.
Kazem da razmislite o artroskopiji jer postoji hiljadu i jedan razlog koji moze da izazove otok,a moze da se desi da imate npr.ravne tabane ili neki disbalans u muskulaturi stopala koji se reflektuje poremecajem odnosa u strukturi kolena pa ono otice ,a problem se resava uloscima za ravne tabane.Ovo je samo primer i to vrlo cest u mojoj praksi.Ako ste aktivni sportista i karijera vam zavisi od toga odradite sve analize i iskljucite druge razloge koji mogu izazvati otok,jer za operaciju nikad nije kasno.
-
- Novi član
Dugo sam bio aktivni sportista i zbog toga i danas imam naviku da se bavim sportom 3-4 puta nedeljno ali zbog ovih problema sa kolenom sam onemogucen da se normalno bavim sportom.
Inace, prilikom savijanja kolena , kad postavim ruku na casicu, osecam "grebanje" i "pucketanje" ali uz to nemam nikakvih bolova zato mislim da je artroskopija jedini nacin da se to otkloni.
Gore sam naveo sta sam sve pokusao od terapije i nije dalo rezultate.Poslednje su bile tracice koje su mi lepili na koleno ali ni one se nisu pokazale kao resenje jer posle sportskih aktivnosti pojavljuje se otok. Naravno, odmah koristim led, osim toga koristim i Biofreeze gel, pre treninga , da "zaledim" koleno, medjutim i posle leda i tog gela, opet se javlja odredjena kolicina tecnosti koja mi pravi problem. U slucaju kad imam sportske aktivnosti 4-5 dana za redom, koleno otice jos vise..
Inace, prilikom savijanja kolena , kad postavim ruku na casicu, osecam "grebanje" i "pucketanje" ali uz to nemam nikakvih bolova zato mislim da je artroskopija jedini nacin da se to otkloni.
Gore sam naveo sta sam sve pokusao od terapije i nije dalo rezultate.Poslednje su bile tracice koje su mi lepili na koleno ali ni one se nisu pokazale kao resenje jer posle sportskih aktivnosti pojavljuje se otok. Naravno, odmah koristim led, osim toga koristim i Biofreeze gel, pre treninga , da "zaledim" koleno, medjutim i posle leda i tog gela, opet se javlja odredjena kolicina tecnosti koja mi pravi problem. U slucaju kad imam sportske aktivnosti 4-5 dana za redom, koleno otice jos vise..
-
- Novi član
Pravi mi problem u smislu da ne mogu normalno da savijem nogu do kraja, jer osecam da mi kolicina tecnosti pravi pritisak u kolenu.Nemam bolove, samo tecnost.Mogu normalno da hodam, da ozim auto...
Problemi se javljaju takodje u smislu da imam nestabilno koleno, kao da mi koleno kleca i pored toga kad idem uz stepenice imam manji problem, dok kad idem niz stepenice nemam sigurnost u kolenu i skroz je nestabilno i imam strah da savijam koleno kad idem niz stepenice znog nestabilnosti.
Hvala sto se interesujete za moj slucaj i nadam se da cu dobiti jos korisnih informacija ,kako bih postupio na pravi nacin i resio ovaj problem koji me muci vec dugo vremena.
Problemi se javljaju takodje u smislu da imam nestabilno koleno, kao da mi koleno kleca i pored toga kad idem uz stepenice imam manji problem, dok kad idem niz stepenice nemam sigurnost u kolenu i skroz je nestabilno i imam strah da savijam koleno kad idem niz stepenice znog nestabilnosti.
Hvala sto se interesujete za moj slucaj i nadam se da cu dobiti jos korisnih informacija ,kako bih postupio na pravi nacin i resio ovaj problem koji me muci vec dugo vremena.
Re: Oticanje kolena pri sportskm aktivnostima
Pozdrav svima,
zanima me da li si resio problem sa kolenom, imamo identican problem samo sam se ja bavila kosarkom oko 10g a posle rekreativni sportovi.. Muci me ovo vec par god.. Radila sam MR i isto tako nista ne mogu da uoce sto bi stvaralo takve probleme.
sada su kao slag na tortu mi reklo da moram da radim artroskopiju da mi ubacuju sondu u koleno.. Da li si ti to resio bez ovako necega da pokusam jer nista ne pomaze drugo.
Primala sam od lekova u koleno da splasne otok, od tableta pa na dalje, postalo je cak i hronicno.. Unapred hvala
zanima me da li si resio problem sa kolenom, imamo identican problem samo sam se ja bavila kosarkom oko 10g a posle rekreativni sportovi.. Muci me ovo vec par god.. Radila sam MR i isto tako nista ne mogu da uoce sto bi stvaralo takve probleme.
sada su kao slag na tortu mi reklo da moram da radim artroskopiju da mi ubacuju sondu u koleno.. Da li si ti to resio bez ovako necega da pokusam jer nista ne pomaze drugo.
Primala sam od lekova u koleno da splasne otok, od tableta pa na dalje, postalo je cak i hronicno.. Unapred hvala