Pre 4 nedelje sam polomio tanju potkolenicnu kost, nekoliko cm iznad zgloba. Nosio sam gips 4 nedelje. Tokom tih 4 nedelje nisam ima probleme niti bolove, jedino kad bi ustao da odem do vecea osetio bi tezinu u stopalu i neko peckanje u tabanu.
Juce sam skinuo gips, i delovi stopala su mi bili ljubacisti(bokovi i palac), dok peta ispod zgloba je bilo zelenkasto plavo. Takodje to stopalo ima tamniju boju nego drugo.
Nisam u stanju da ga pomeram u stranu, mogu samo malo da ga pomerim u pravcu gore dole. Sto se tice oslonca, mogu malo da se oslonim ali samo kad je stopalo u polozaju u kome je bilo u gipsu.
Doktor mi je rekao da se javim za terapiju ledom i da mazem lioton gel. Medjutim on je tip coveka kome je sve ravno do Kosova, zato molim vas koji ste imali ovakvo iskustvo da odgovorite :Da li je ovo normalno? I sta da radim ?
Otekline nakon skidanja gipsa
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
Re: Otekline nakon skidanja gipsa
Sve je normalno,ali morate uci u proces rehabilitacije da bi ste stoplo doveli u predjasnje stanje.Led pocnite da primenjujete odmah,a fizikalne procedure ce vam prepisati lekar fizijatar.Da bi ste "razmrdali " stopalo krenite na vezbe sto pre,ali nemojte da ih radite na svoju ruku vec po uputstvu fizioterapeuta.Pozdrav