Osteomyelitis - osteitis
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Osteomyelitis - osteitis
Zanima nekog ova tema ?

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
To i jeste muka,''načelno'', pre dve godine sam dobio i taj problem i skoro se lečio sam. Bio sam zapanjen da se o tome toliko malo i površno zna. Našao sam SAMO jedan diplomski rad na tu temu i morao ga sam ''proučavati''. Kako se dobija, u kojoj je fazi i kako se leči.
Imam skraćenu verziju svega toga, pa ako nekog interesuje, neka se javi.
Imam skraćenu verziju svega toga, pa ako nekog interesuje, neka se javi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 11:10 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Osteomyelitis - osteitis
uvrstila sam veceras temu Ostemyelitis - bakterija pseudomonas kao posebnu temu, ne znajuci da vec postoji ista tematika.3oka napisao:Zanima nekog ova tema ?

Molila bih Vas za savet:
Pre 35 godina nakon teske saobracajne nesrece moja prijateljica je dobila otvoreni prelom: desetak godina je bila po bolnicama sirom Jugoslavije. Osteomyelitis / bakterija Stafilococ je unistila femur. Dvadesetak operacija nije pomoglo. U Ljubljani joj Dr. Vrevc ugradjuje ilizarov aparat i konacno se stvara kalus. 10-tak cm kraca noga, ali zivot postaje podnosljiv.
Pre 4 godine otvara se mala fistulica s povremenim iscetkom gnoja, sukrvice, gotovo nista. Na Banjici konstatovano da se radi o pseudomonasu koji je verovatno zaradila pri lezanju u nekoj od bolnica, gde su joj vrsene operacije. Ali ne treba da se nista radi, jer gotovo nema nista/ Pre pet dana ustala je sa stolice i krenula , puce bedrena kost (iz cista mira?). Lezi sada na Banjici, tri su opcije: jednostavniji ilizarov aparat, te onaj koji okruzuje celu bedru i trece lezanje u koritu nekoliko meseci ili mozda amputacija. Boze!
Molim Vas za misljenje, savet... - hvala puno