Osteomyelitis - osteitis

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
3oka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:08 pm

Osteomyelitis - osteitis

Post od 3oka »

Zanima nekog ova tema ?
:o
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nacelno da, ali ne znam misli li se na neki konkretan problem
3oka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:08 pm

Post od 3oka »

To i jeste muka,''načelno'', pre dve godine sam dobio i taj problem i skoro se lečio sam. Bio sam zapanjen da se o tome toliko malo i površno zna. Našao sam SAMO jedan diplomski rad na tu temu i morao ga sam ''proučavati''. Kako se dobija, u kojoj je fazi i kako se leči.
Imam skraćenu verziju svega toga, pa ako nekog interesuje, neka se javi.
parobrod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 10:04 am

Post od parobrod »

postoji mnogo toga samo je neophodno imati dobro vezu i biti pretplacen biblija publikovane ortopedije je JBJS koji ima svoje elektronsko izdanje,
inace u bilo kom text-booku ces da ga najdjes.
lavruz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 11:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Osteomyelitis - osteitis

Post od lavruz »

3oka napisao:Zanima nekog ova tema ?
:o
uvrstila sam veceras temu Ostemyelitis - bakterija pseudomonas kao posebnu temu, ne znajuci da vec postoji ista tematika.
:(
Molila bih Vas za savet:
Pre 35 godina nakon teske saobracajne nesrece moja prijateljica je dobila otvoreni prelom: desetak godina je bila po bolnicama sirom Jugoslavije. Osteomyelitis / bakterija Stafilococ je unistila femur. Dvadesetak operacija nije pomoglo. U Ljubljani joj Dr. Vrevc ugradjuje ilizarov aparat i konacno se stvara kalus. 10-tak cm kraca noga, ali zivot postaje podnosljiv.
Pre 4 godine otvara se mala fistulica s povremenim iscetkom gnoja, sukrvice, gotovo nista. Na Banjici konstatovano da se radi o pseudomonasu koji je verovatno zaradila pri lezanju u nekoj od bolnica, gde su joj vrsene operacije. Ali ne treba da se nista radi, jer gotovo nema nista/ Pre pet dana ustala je sa stolice i krenula , puce bedrena kost (iz cista mira?). Lezi sada na Banjici, tri su opcije: jednostavniji ilizarov aparat, te onaj koji okruzuje celu bedru i trece lezanje u koritu nekoliko meseci ili mozda amputacija. Boze!

Molim Vas za misljenje, savet... - hvala puno
Odgovori