Postovani
Prije mesec dana, na ovom forumu sam trazio savjet zbog t.z. upala prslena Th 10- spondilit. Nakon dva KT utvrdjeno je , t.e. dijagnosticirano OSTEOM na Th 9 sa ljeve strane. Molil Vas, za savjet kako reagovati na ta dijagnoza, iako lekari su preporucili hirursku intervenciju zbog otstranjivanja osteoma. Postoi li neki drugi nacin ljecenja ili barem lokalizovanje tog problema. I ako vec treba hirurska intervencija, kolilo je ona rizicna?
Inace osteom ja na levoj strani 9-tog torakalnog prslena i malo je zafatio i rebro u svom podnozju.
Hvala unapred na Vasim savjetima i sugestijama.
OSTEOM prsljenskog tela
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postovani D-re
Pre svega Veliko HVALA na Vasem odgovoru i hteo bih zahvaliti i svim korisnicima koi su pogledali temu.
Kao sto sam i u uvodu teme pisao osteom je zahvatio i deo rebra tog prslenskog tela- u svom zacetku. Prilikom konsultacije hirurzima, ostalo je celosno ne utvrdjeno koliko je to rebro osteceno, t.e. postoi mogucnost otstranjivanje rebra. Hteo bih da znam sto znaci otstranjivanje rebra (osmog ili devetog ?) i koliko je to rizicno u daljem zivotu posle intervencije.
Hteo bih jos jednom da napomenem da nije 100% potvrdjeno otstranivanje rebra. To je za sad jedna, ako tako mogu da kazem, mogucih komplikacija prilikom intervencije. Mozete li mi reci kako bi se odvijao zivot bez jedno rebro (0smo ili deveto?)
Hvala unapred na Vasim savjetima.
Pre svega Veliko HVALA na Vasem odgovoru i hteo bih zahvaliti i svim korisnicima koi su pogledali temu.
Kao sto sam i u uvodu teme pisao osteom je zahvatio i deo rebra tog prslenskog tela- u svom zacetku. Prilikom konsultacije hirurzima, ostalo je celosno ne utvrdjeno koliko je to rebro osteceno, t.e. postoi mogucnost otstranjivanje rebra. Hteo bih da znam sto znaci otstranjivanje rebra (osmog ili devetog ?) i koliko je to rizicno u daljem zivotu posle intervencije.
Hteo bih jos jednom da napomenem da nije 100% potvrdjeno otstranivanje rebra. To je za sad jedna, ako tako mogu da kazem, mogucih komplikacija prilikom intervencije. Mozete li mi reci kako bi se odvijao zivot bez jedno rebro (0smo ili deveto?)
Hvala unapred na Vasim savjetima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Potpuno normalno. Nemate sta da se brinete oko rebra, medjutim pitanje je zasto je to rebro zahvaceno. Vasa jedina bojazan ovde moze da bude da li je to zaista osteom ili osteosarkom, a to je maligna varijanta kostanog tumora. To ce naravno da se zna tek nakon odstranjenja promene i njene patohistoloske analize.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 7:17 pm
Re: OSTEOM prsljenskog tela
Jao,taj osteom je bas zeznut!!!
Ja sam imao osteom u sinusima,nosu tacnije samo sa druge strane.Unutra u etmoidu,srastao sa lobanjom.Iz dve operacije odstranjen na VMA.Jednom radili nasi najbolji doktori sa VMA,drugi put dosao doktor sa Minhenskog Univerziteta za kog kazu da je medju 5 najboljih na svetu.I da sam imao neverovatnu srecu kad me on prihvatio.Ja sam mislio da ja imam problem ali to vase je strasno!
Drzite se i pozitivno!:D!
Ja sam imao osteom u sinusima,nosu tacnije samo sa druge strane.Unutra u etmoidu,srastao sa lobanjom.Iz dve operacije odstranjen na VMA.Jednom radili nasi najbolji doktori sa VMA,drugi put dosao doktor sa Minhenskog Univerziteta za kog kazu da je medju 5 najboljih na svetu.I da sam imao neverovatnu srecu kad me on prihvatio.Ja sam mislio da ja imam problem ali to vase je strasno!
Drzite se i pozitivno!:D!
Ja volim zimu!