ovako koleno mi je izletelo i to sam namestio,mehanizam povrede je sledeci
na fudbalu unutrasnjom stranom stopala sam imao loptu i jedan igrac se zaleteo i svom snagom opalio po lopti noga nije bila skroz pruzena malo je falilo do tog polozaja , osetio sam kako mi je potkolenica izletela prema spolja ,dve fiksne tacke su stopalo i donji okrajak femura znaci da je tibija malo setnula.
verovatno je istegnut spoljni kolateralni i mozda zglobna hrskavica, proslo je 7 dana i osecam blagi bol na spoljnoj strani prilikom fleksije i extenzije u lezecem polozaju na ledjima. ( u drugim ne)
koliko je minimalna pauza pre nego sto poocnem da treniram ili
je to subjektivno i zavisi od osecaja bola?
ili treba pauzirati i dodatno uprkos nedostatku bola?
unapred hvala
OPET TO KOLENO
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nije mi jasno, kazete da je potkolenica izletela put spolja a zalite se na bol u predelu spoljnjeg kolateralnog ligamenta... to ne ide. Po mehanizmu povrede trebalo bi da Vas boli unutra i da je povredjen medijalni kolateralni. Ili je potkolenica isla put unutra?
Nemojte trenirati dok god imate bol, ali prosetajte i do ortopeda da se pogleda i LCA koji je meni tu dosta sumnjiv.
Nemojte trenirati dok god imate bol, ali prosetajte i do ortopeda da se pogleda i LCA koji je meni tu dosta sumnjiv.
Sve najbolje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 18, 2008 9:41 pm
moguce i meni se cini da nije logicno , samo takov mi je bio osecaj,
takodje palpacijom primecujem da mi je spoljni retinakulum u manjem tonusu nego na drugoj nozi.
mozete mi reci neki test (pokret koji bi mi ukazao na povredu LCA).
koji su simptomi njegove povrede
I koliko pomaze Fastum gel u brzem oporavku ?
I jel mozete mi reci neko drugo sredstvo na osnovu vaseg iskustva?
takodje palpacijom primecujem da mi je spoljni retinakulum u manjem tonusu nego na drugoj nozi.
mozete mi reci neki test (pokret koji bi mi ukazao na povredu LCA).
koji su simptomi njegove povrede
I koliko pomaze Fastum gel u brzem oporavku ?
I jel mozete mi reci neko drugo sredstvo na osnovu vaseg iskustva?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
fastum gel je krema protiv otoka i bolova, a po mojem nekom iskustvu Rheumon gel je mnogo bolji. Ili Diclofenac Dup Spray gel. Test za LCA moze da Vam izvede samo osoba obucena za to,a testovi su lateralni pivot shift test i Lachmann-ov test. Sa ta 2 testa se sa 99% sigurnosti moze potvrditi ili odbaciti lezija LCA. Ima jos test prednje fioke recimo, ali je on manje senzitivan.
Sve najbolje.