Molim vas za odgovor ukoliko je neko upoznat sa ovim ili slicnim problemom.
Naime, kao maloj otkrivena mi je skolioza, koju sam vezbama korigovala i kad se stanje popravilo nisam ni isla kasnije na kontrole. U medjuvremenu trenirala sam ples, a kad sam upisala fakultet prestala sam. Pre par godina primetila sam da mi je kicma kriva ponovo, desno rame nize, levi kuk izrazeniji od desnog. Sve je to bilo jedva primetno, ali danas se vidi poprilicno.
Izgleda ovako http://i854.photobucket.com/albums/ab10 ... C05859.jpg
Interesuje me da li je stanje alarmantno i da li cu morati na operaciju? Ili je moguce da vezbama korigujem ovaj deformitet i sprecim da se dalje kicma krivi?
Hvala.
operacija?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: operacija?
Evidentna je skolioza, i to kompenzatorna, tako da jedino shto sada mozete je da se obratite fizijatru, da se obuchite vezbama kojima cete raditi an jachanju mishica michme i tako polako korigovati stanje do maksimuma!
Ako imate uslova pochnite da plivate, bar 3 puta nedeljno!
Ako imate uslova pochnite da plivate, bar 3 puta nedeljno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 01, 2010 9:51 pm
Re: operacija?
Hvala puno na odgovoru. Ulili ste mi nadu da je korekcija moguca, makar i mala.
Mozete li da mi preporucite nekog dobrog fizijatra u Beogradu, bilo u privatnoj ili drzavnoj ustanovi?
Mozete li da mi preporucite nekog dobrog fizijatra u Beogradu, bilo u privatnoj ili drzavnoj ustanovi?