operacija skocnog zgloba?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jungle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:57 am

operacija skocnog zgloba?

Post od jungle »

Interesuje me da li je moguca operacija skocnog zgloba i stopala na VMA ili Banjici?
u pitanju je sledeci problem.
Ligament koji povezuju skocni zglob sa petom se istanjio i olabavio tako da skocni zglob bjezi ka napolju tj. otvara se.
Postoji li mogucnost zatezanja ovog ligamenta,ligamentoplastika ili slicno.
Bilo koja informacija bi mi bila od korisit

Hvala
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Operacija je nacelno moguca, ali dosta zavisi od toga koliko je povreda stara, koji je ligament ostecen, kakva je snaga okolnih misica i kakvi su Vasi planovi za buduce aktivnosti (obicno se ne ocekuje povratak vrhunskom sportu ili podnosenje ekstremnih napora).
Bilo bi dobro da uradite obicne snimke skocnog zgloba i takozvane "stres" snimke (da bi se videlo koliko se zglob otvara), pa da se sa snimcima javite ortopedu na pregled.
jungle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 10:57 am

Post od jungle »

dobro.to me raduje...
bitno mi je da se stanje poboljsa... koliko toliko.:)
namjeravam da se bavim i dalje sportom,da budem sigurniji na nogama:)
takodje me zanima da li preporucujete nekog doktora posebno ili mogu da se obratim za pomoc bilo kome na Banjici ili Vma.
hvala
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ekipa koja se, uslovno receno, bavi sportskim povredama radi ambulantu utorkom (na Banjici). Pregledi se zakazuju na 3672-921
Odgovori