Operacija ravnih stopala?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kolovrat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 03, 2016 12:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Operacija ravnih stopala?

Post od kolovrat »

Pozdrav svima,
Imam 26 godina. Imam ravna stopala, smatram da je u pitanju fleksibilno ravno stopalo a ne potpuna deformacija jer kada ne stojim postoji neki manji luk ali to je moje laičko mišljenje...nisam tražio profesinalno. Nije genetski već je nebriga u pitanju. Kao dete sam nosio obuću koja mi je bila prevelika. Zbog finansijske situacije smo kupovali polovnu odeću i obuću itd. To je uticalo na stvaranje ravnih tabana ali isto tako i kilaža, jer sam bio gojazan kao dete. Sada su stvari drugačije ali stopala su i dalje ravna. Teško mi je da stojim dugo u mestu i nestabilan sam. U prevozu se jedva održavam da ne padnem. Imam bolove u donjem delu leđa i sl. Kao mlađi sam se bavio sportom i to mi je bio neverovatan napor ali sam nekako uspevao. Sada kada sam stariji sve mi je gore i gore. Pošto znam da boso hodanje, ulošci i slično neće i nisu pomogli potražio sam alternativna rešenja i naišao na članke i klipove o operacijama ravnih stopala kao npr ovaj:
https://www.youtube.com/watch?v=qFuTZ3shZtY
Moje pitanje posle ovako dugog možda nepotrebnog uvoda je da li postoji mesto u Srbiji gde mogu da operišem stopala na ovaj način. Privatna klinika, državna...bilo šta. Gde god da tražim ništa ne nalazim. Možda ovo nije baš toliko često i nije lako dostupno za pretragu, ili uopšte nije izvodljivo u ovoj zemlji?
Odgovori