Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Da li neko ko se operisao kuk u Nisu ili zna nekoga ko je to uradio moze da mi da neki savet ili da mi samo napise svoje iskustvo?
Inace na operaciju ide moja majka, ima 58 godina i ide za mesec dana. Doktor joj je rekao kako ih u bolnici posle treceg dana podizu iz kreveta sa stakama ali ja sam malo skepticna povodom toga. Inace svaka informacija mi je bitna, koliko traje period, kakvi su doktori, posle koliko dana izlazi iz bolnice, koje banje su dobre, da li to placa socijalno ili mi itd... Inace moja majka je na listi cekanja ako je to od nekog znacaja.
Hvala unapred i pozdrav
Ivana
Moja tetka je operisal kuk pre mesec dana u Nisu, sada je na rehabilitaciji u Niskoj banji. Koliko ja znam postupak se radi pod anestezijom i nema nikakvih bolova. Lezala je u bolnici jos nedelju dana posle operacije, poslali su je kuci na par dana, pa u Nisku banju u odmaraliste Zelengora. Ona vec sada moze da hoda uz pomoc staka i onog stalka koji pomera rukama pa se oslanja na njega. Rekli su joj da ce sigurno sest meseci morati da traje oporavak. Kupuje se neki dodatak za wc solju koji ona koristi i deblji dusek. Ostale pojedinosti ce joj reci doktor. Nadam se da sam bila od pomoci.
jeste, poduzu ih iz kreveta posle tri dana da sede pa na stake.
Operacija kuka nije tako strashna kao sto se cini. Najveci je rizik
1. od tromba
2. od loseg psihickog stanja pacijenta usled cega pacijent ne ulaze dovoljno napora u rehabilitaciju.
Rehabilitacija jeste spora, ali na kraju se isplati
A kakva je opasnost od tromba?
Ja nemam bas veze sa medicinom:(
Moj majka ima povisen krvni pritisak i pije lekove ali nije nista na sta je doktor obratio paznju.
Hvala unapred
Ivana
Pa nije to tako strashno ali rizik postoji.
Kod pacijenata koji dugo leze postoji mogucnost da se stvori tromb u krvi.
Ipak, sve oi to lepo resavaju lekovima. Pitaj lekara koji ce je operisati, mislim da se daje neki lek za razredjivanje krvi.... I to je sve...