Moji nalazi od specijaliste neurohirurga:
Hernia disci L4 paramedialis et dorsolateralis 1 sin. Hernia disci L5 paramed sin.HLBS
I kaze neurohirurg da je jedina stvar, koja bi mi pomogla, operacija.
Da li neko moze da mi preporuci nekog proverenog dokora - moze i u privatnoj praksi jer sam spreman da platim. Inace, specijalista kod kojeg sam bio je Dr. Ljuba Minic - koliko sam cuo, u cekaonici od kolega pacijenata, da je jedan od najboljih neurohirurga kod nas. Ako neko to moze da mi potvrdi ili da mi preporuci nekog drugog.
Hvala
Operacija kicme
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Operacija kicme
ma kakva operacija,vidi to neko da to masira,iplivaj zenski stil,operacija je zadnje,kad te nose
pozz
pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 12, 2013 3:53 pm
Jel to znanje govori iz tebe ili neznanje?
Voleo bih da neko konstruktivno odgovori na moje pitanje.
Znam da je operacija zadnja opcija ali nekada je i jedina!!!
Operacija je indikovana ukoliko imate problema sa mokrenjem,
praznjenjem creva ili erektilnom funkcijom,kao i sa neizdrzivim bolom.Sve ostalo je za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.
Dr Minic nije moj favorit i uvek sm za opciju klinickog centra nego VMA jer su se na KC-u koliko toliko edukovali,a na VMA slabo drze korak sa novim dostignucima jer se jednostavno kao deo vojnog sistema ne mesaju mnogo sa drugim kolegama i ne razmenjuju dragocena iskustva.Srecno i pozdrav
praznjenjem creva ili erektilnom funkcijom,kao i sa neizdrzivim bolom.Sve ostalo je za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.
Dr Minic nije moj favorit i uvek sm za opciju klinickog centra nego VMA jer su se na KC-u koliko toliko edukovali,a na VMA slabo drze korak sa novim dostignucima jer se jednostavno kao deo vojnog sistema ne mesaju mnogo sa drugim kolegama i ne razmenjuju dragocena iskustva.Srecno i pozdrav
-
- Novi član
Sta biste mi vi savetovali gde da idem i sta da radim sa ovom dijagnozom - gde je najbolje odraditi fizikalne terapije. Jer nisam toliko tezak slucaj gledajuci to sto ste vi napisali.. bavim se sportom - aktivan sam svaki dan, praktikujem i kik boks.... Poslednjih mesec dana radim istezanje po 30 min i donosi neverovatne rezultate -- to mi je dobar pokazatelj za pocetak da bi mozda ozbiljnija fizikalna terapija imala dobar rezultat. Znaci mi svaki komentar i savet jer sam bas u velikoj nedoumici sta raditi..
Hvala
Hvala
Potrazite drugo misljenje,nadjite neurohirurga koji ce vam jasno obrazloziti argumente za i protiv operacije.Na osnovu toga odlucite.
Nije mnogo bitan nalaz MRI koliko simptomi i kako se vi osecate.
Moja pacijentkinja je operisana pre nedelju dana ,a nalaz joj je u najmanju ruku smesan.Mala protruzija diska ,ali bolovi neizdrzivi,opet druga pacijentkinja nema diskus nego kapitalno dobro,a simptomi minimalni..Sve zavisi od sirine kanala i struktura koje su zahvacene.Ne brzajte za pet godina taj diskus ce okostati , a dotle dobro razmislite....
Nije mnogo bitan nalaz MRI koliko simptomi i kako se vi osecate.
Moja pacijentkinja je operisana pre nedelju dana ,a nalaz joj je u najmanju ruku smesan.Mala protruzija diska ,ali bolovi neizdrzivi,opet druga pacijentkinja nema diskus nego kapitalno dobro,a simptomi minimalni..Sve zavisi od sirine kanala i struktura koje su zahvacene.Ne brzajte za pet godina taj diskus ce okostati , a dotle dobro razmislite....
Слушај ти Чворовићу Илија, јел то теби право име или овде вршиш провокације? Знамо ми који сте ви. Ништа вам не вреди шпијунирање и прислушкивање. Има нас много више него што можете и да наслутите.
Минић је одличан, а био је одличан и Милан Спајић али не знам где сада ради. Кажу у Земуну.
Што рече један претходник: ма каква операција. Нарочито због тога што већ имаш добрих резултата са истезањем. Да се нешто поломило, то би било друга песма. Мислим да ћеш на кик бокс морати да заборавиш.
Има много добрих хиропрактичара, а неке су хвалили и на форуму.
Као дугорочно решење, предлажем ти свакодневно коришћење Истекија. Не знаш шта је? Па јел ја да ти говорим оно што треба да знаш, Чворовићу. Ух. Опет сам се занео.
Нешто о Истекију сам писао на мом сајту www. aca. rs под Савети, Здравље, Кичма.

Минић је одличан, а био је одличан и Милан Спајић али не знам где сада ради. Кажу у Земуну.
Што рече један претходник: ма каква операција. Нарочито због тога што већ имаш добрих резултата са истезањем. Да се нешто поломило, то би било друга песма. Мислим да ћеш на кик бокс морати да заборавиш.
Има много добрих хиропрактичара, а неке су хвалили и на форуму.
Као дугорочно решење, предлажем ти свакодневно коришћење Истекија. Не знаш шта је? Па јел ја да ти говорим оно што треба да знаш, Чворовићу. Ух. Опет сам се занео.

KBC Zemun, dr Marko Markovic, ako je moguca minimalnoinvazivna.Ustanes istog dana, mozes da sedis istog dana, samo bez iluzija da oporavak traje krace. Evo giljam vec trecimesec, ali nema onog bola od pre operacije. U stvari, najveci problem su mi osteceni nervi, jer je parce diska od 2 i nesto cm, bilo zabodeno u isijalgicni nerv, te jos uvek imam otoke, pa cu mozda i traziti da mi daju kortikosteroid.Elem, cak i ako ne moze minimalno invazivna, preporucujem KBC Zemun, jer je osoblje sjajno.Ilija Cvorovic napisao:Jel to znanje govori iz tebe ili neznanje?
Srecno.
-
- Novi član
Hvala svima na odgovorima.
U medjuvremenu sam trazio misljenja drugih doktora i sva su bila protiv operacije.
Kazu da su na VMA malo agresivniji, a i doktor koji mi je predlozio operaciju je neurohirurg tako da .....
Sada sve sto mi preostaje je fizikalna tj banja.
Da li neko ima licnog iskustva sa nekom banjom da mi preporuci a vezano za diskus herniju?
U medjuvremenu sam trazio misljenja drugih doktora i sva su bila protiv operacije.
Kazu da su na VMA malo agresivniji, a i doktor koji mi je predlozio operaciju je neurohirurg tako da .....
Sada sve sto mi preostaje je fizikalna tj banja.
Da li neko ima licnog iskustva sa nekom banjom da mi preporuci a vezano za diskus herniju?