okostavanje

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
benkic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 1:02 pm

okostavanje

Post od benkic »

Vec godinama imam bolove u potiljacnom delu glave i vrata, pogotovu u prelazinm periodima.Trenutno koristim lek DEXOMEN. Molim vas za misljenje o tom leku i da li postoji neki drugi i efiksniji.Lek sam dobila po predlogu fizijatra.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U pitanju je nesteroidni antireumatik, koristi se u antibol terapiji, uzima se pola sata pre jela i koristi se pretezno kod bolnih stanja organzma.

deksetoprofen kao aktivna supstanca koja blkokira svaranje prostaglandina koji su zasluzni za pojavu bola u organizmu, i tako smanjuje bol i upalu u organizmu, ali moze da izazove vrtoglavicu pa se ne preporuchije upravljanje motornim vozilima ili mashinama dok uzimate lek.

A da li idete i na fizikalnu i kineziterapiju pored ove terapije medikamentima koju imate?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
benkic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 1:02 pm

Post od benkic »

Bila sam nedelju dana na fizikalnoj terapiji nedelju dana koja je ukljucivala magnet,struju i fizicke vezbe ali sam ponovo dobila bolove. Istovremeno sam bila i dosta prehladjena. Da li je to povezano?
Da li je lek koji sam dobila adekvatan za ublazavanje bolova u glavi i da li da i dalje uzimam jer istovremeno pijem lekove za srce, pritisak i nervozu.
Molim vas za pomoc.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zar ne bi trebalo da ova pitanja postavite svom lekaru pre svega?

Ako je upoznat sa vashom terapijom za srce i vashim prethodnim oboljenjima dao vam je lek koji je za vas trenutno najoptimalniji i najbolji.
Prekidanje terapije ce izazvati samo josh vece tegobe.

Sedan dana terapije nije nishta! Svaka od terapija koju ste pomenuli mora da se radi u seriji od 10 terapija.

Moj je predlog da uradite MR vratne kichme ako ga do sada niste uradili da se tachno utvrde promene na prshljenovima.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
teslam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 10:29 am

Post od teslam »

Molim da mi protumacite nalaz rtg snimka vrata - spondylosys incipiens toracalis, i date neki predlog.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Prevod dijagnoze je "pocetne degenerativne promene grudnog dela kicme". Ipak, bez pregleda i uvida u snimke nije umesno davati nikakve predloge o nacinu lecenja i zivotnom rezimu. Lecenje zavisi i od tegoba i od stepena ostecenja sto se ne mzoe utvrditi samo na osnovu dijagnoze.
Odgovori