Ogranicena motorika lakta

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
lakat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 9:49 pm

Ogranicena motorika lakta

Post od lakat »

Postovni,

Pre 10 godina, kao dete slomio sam lakat desne ruke. Izvrsena je operacija, koriscene su "igle" koje su nakon nekog vremena izvucene iz lakta. I oporavak je tekao kako je tekao, a rezultat je sledeci:
lakat mogu saviti u potpunosti, ali ga ne mogu ispurziti preko ~150 stepeni. Podlaktica mi u odnosu na lakat zahvata neki neutralan polozaj, a iz njega u supinaciju i pronaciju mogu je okrenuti samo po max 10 stepeni.

Aktivno se, zbog sebe, bavim sportom. Na tom laktu je redovno visilo po ~100kg, i nikakvih problema nisam imao.

Zanima me, da li ima nade, da uz neki zahvat cu mozda moci dobiti potpunu motoriku lakta?
Imam i razne snimke lakta, koje su okaciti, ako vam mogu pomoci kod kreiranja odgovora...

Hvala
lakat
Novi član
Novi član

Post od lakat »

Vidim da nema odgovora.. :) .

Da li mi mozete preporuciti nekog kvalitetnog doktora, odnosno kliniku?
Ko je u Evropi najbolji ortoped za ove stvari?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Na ovo pitanje mora da vam odgovori ortoped,ali veliko je pitanje da li bi operacija imala vece stete nego koristi.
Pre radikalnih zahvata probejte mobilizaciju po Mulligan-u u nekim situacijama dala je rezultate i za veoma stare povrede.
Terapeuta koji se bave ovom metodom u Srbiji ima dva ili tri,a u inostranstvu se mogu naci vrlo lako.Pozdrav
lakat
Novi član
Novi član

Post od lakat »

Veliko hvala na odgorovu. Naravno, necu raditi nista nepromisljeno.
Odgovori