Nova subluksacija kolena posle operacije

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Rada72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 25, 2010 8:26 pm

Nova subluksacija kolena posle operacije

Post od Rada72 »

U novembru 2007 godine operisala sam oba kolena na VMA. Urađen mi je artroskopski riliz obe čašice, zbog iskakanja -luksacije patele -čašice kolena koje su se dešavale od moje 12.godine.

Nakon operacije kolena oporavak je trajao par meseci. Sve je bilo u redu sa kolenima, do februara ove godine.

Naime, početkom februara ove godine, nepune tri godine posle operacije, " iskočilo " mi je desno koleno.

Nisam mogla sama da ga vratim na mesto, pa je to polako uradio moj kolega. Imobilizovala sam koleno elastičnim zavojem, a na otok sam stavljala led.
Nedelju dana kasnije imala sam zakazan termin kod mog ortopeda na VMA.

Samo je pipnuo koleno, i dao mi savet da kupim Lioton 1000 kremu i Fastum gel i da radim 10 dana fizikalnu terapiju.

Radila sam već naučene vežbe kod kuće, jer u domu zdravlja nije bilo termina za terapiju.

Zbog povećanog obima posla, posle 2 nedelje sam počela da radim.

Koleno me i dalje boli, i otok iznad kolena se ponovo pojavio, i sve je veći.

Zbog tih čestih povreda kolena " dobila " sam i dijagnozu od psihijatra-posttraumatski sindrom, jer se plašim da izlazim sama iz stana, taksijem odlazim na posao, vraća me kući kolega....

Šta da radim? Ortoped sa VMA je rekao da nije potrebno da se snimi povređeno koleno, kao i da nije bilo potrebe da se stavlja gips.

Da li ponovna subluksacija kolena nakon operacije znači da operacija nije uspela, i da će mi se te povrede stalno dešavati?

Šta je rešenje? Operacija hrskavice kolena koja je jako oštećena, veštačko koleno, ili...

Jako sam zabrinuta. Strašno je kad 24 sata razmišljam o svakom svom pokretu.

Hvala unapred za savet.
Odgovori