NODAL tablete

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
lekmed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:13 am

NODAL tablete

Post od lekmed »

CUO SAM DA NEKAKAV PREPARAT "NODAL" IMA POZITIVNE EFEKTE KOD
KOKSARTROZE.

JEL` ZNA NEKO VISE O TOME ?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bez hemijskog sastava preparata ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu o cemu se radi, ali je poslednjih godina trziste preplavljeno preparatima za obnavljanje hrskavice, pa se verovatno radi o tome.

Po do sada objavljenim podacima u literaturi hrskavica se ne obnavlja.
lekmed
Novi član
Novi član

Post od lekmed »

Pa i moje skromno misljenje kao laika je da se hrskavica ne obnavlja. Mislio sam da je to nesto sto ce bar ublaziti bolove gde "poznati" analgetici
vise ne pomazu...

HVALA NA ODGOVORU
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Da ne misliš možda na Nodol (proizvođač ESI)?
To povremeno koristim. U uputstvu piše da služi za obnavljanje hrskavice, povećanje pokretljivosti zgloba i ublažavanje bolova. Pije se 2-3 meseca, a onda se pravi pauza.
Moje iskustvo je da povećava pokretljivost zglobova i da znatno sprečava da zglobovi škripe.
Što se tiče smanjenja bolova, tu nisam primetila neko znatno poboljšanje.
lekmed
Novi član
Novi član

Post od lekmed »

Da, na to sam mislio. Video sam u medjuvremenu da ga ima u apotekama.

Jos ga nismo koristili. A,kako se preparat podnosi - jel ima nekakvih losih efekata? I, poboljsanje - kako se subjektivno oseca?

hvala na odgovoru
POZDRAV,
"Lekmed"
aga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 12, 2006 1:25 pm

Post od aga »

STO SE TICE TOGA JA SAM KRONICNI REUMATICAR RA JA LICNO KORISTIM JEDAN AMERICKI PREPARAT ZOVE SE MUVI FRI NAPRAVLEN JE NA BAZI PRIRODNIH PREPARATA EVO WEB JEDNE KANADSKE FIRME PA POGLEDAJ WWW.WEBBERNATURALS.COM
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Nodol

Post od remi »

Kod mene nema nikakvih loših efekata. Prve pozitivne efekte sam osetila tek posle 2-3 sedmice. Koristi se jednom dnevno i ne mora da bude baš u isto vreme (dejstvo se ne umanjuje i kada se neki dan preskoči - ja lično nisam disciplinovana kad su u pitanju lekovi)
Milan Kremic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 27, 2006 1:57 pm
Kontakt:

Post od Milan Kremic »

Hteo bih jos nesto da dodam samo kao sugestiju. Preparat je zaista dobar i ne deklarise se kao lek vec kao pomocno lekovito sredstvo. Ono sto sam hteo da sugerisem vezano je za nepotpun prevod sa Italijanskog na Srpski posto je lek Italijanskog porekla a to je da tabletu treba konzumirati sto dalje od obroka bilo pre ili posle (govorim italijanski pa sam bio slobodan da procitam i originalan prevod) dok se u Srpskom prevodu ova recenica uopste ne spominje. Veliki pozdrav
Odgovori