Imao sam pre 4 meseca dosta nezgodnu povredu leve noge, "nasla" se izmedju kola koja su isla brzinom od 70km/h i metalne nozice mog motora, gde se menjaju brzine, koji je od siline udarca saztrugao ispod meko tkivo, a noga mi je oko prstiju sabijena dosta, jer je iza noge zaustavni elemnt opet bio poklopac menjaca, iliti metalni deo opet. mali, iliti peti prsti mi je amputiran a oko noge imam ranu od oko 12 cm i ide oko noge ispod pa sa stranne noge. Sve se desilo pre 4 meseca, odlicni doktori na ortopopediji u Visegradskoj su uradili najbolje sto su mogli pa sad cak hodam sa minimalnim primecivanjem, iliti sepanjem. Imao sam odlican napredak do pre messec dana a od tad imam utisak da se nista ne menja na bolje, da sve nekako stoji.
No, ono sto me interesuje,, iliti problem koji imam je sto ispod prstiju ujutru, kada noga miruje, se stvori kao "vazdusni" jastuk, podigne mi nogu vislje kod prstiju i prsti ne mogu da dodiruju patos. Noga je bila dosta sabijena, sto sam vec napomenuo. Interesuje me koja je najbolja pomada, gel, ili sta ec, za tretiranje tog problema? Izgleda kao otok a opet nije klasacan otok. DA li postoje neke vezbe? Ne bi da maltretiram doktore na ortopediji, a i rekli su mi da dalje sve nastavim da radim u svom mestu, da ne bi dolazio dalje u BGe. Znaci interesuje me dobro sredstvo za tretiranje otoka, krvotoka, vena i rane, koja je dobro zarasla nakon tirsa, iliti transplatacije kozhe pre 2 meseca i sta mogu najbolje da uradim za dalji ooravak tog dela ipso d prstiju koji izgleda da je negnjecen i koji se, cim krenem da odmarama nogu nekako ko naduvava.
nezgodna povreda noge, amputacija prsta
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: nezgodna povreda noge, amputacija prsta
Jel imas utisak kao da se nakuplja tecnost? Da li se to povlaci kada pocnes da se kreces?
Moze se reci da je kao tecnost i ujutru je najvece. Kad krenem da se krecem taj otok spadne pa je kretanje lakse vec posle pola sata. Otok spadne, nikad do kraja, ali cim skinem patiku ili cipelu nakon hodanja mogu šrstima da dodirnem pod, ujutru to ne mogu.
To tkivo je povredjeno bilo i verovatno se tu nakuplja tecnost kada nema kretanja. Mozda bi neka vrsta bandaziranja mogla da pomaze al s obzirom da je ozbiljna povreda bila nista na svoju ruku nego iskljucivo uz konsultaciju sa lekarom.