Bavio sam se borilackim sportom do maja 2008. kada sam na takmicenju u inostranstvu (nastup za reprezentaciju)zadobio prelom podlaktice. Po povratku, u mom gradu mi je uradjena operacija pri kojoj mi je stavljena plocica na kost i pritegnuta sa 4 srafa (neznam ime metode).
Tu povredu sam imao i 2004. samo na drugoj podlaktici i na isti nacin je sanirana(tada uspesno).
Ovog puta mi je radio drugi doktor zbog toga sto me je on primio kada sam se nocu oko 3 sata ujutro javio u hitnu,kada sam stigao sa takmicenja. Meni je u inostranstvu uradjen snimak tako da sam video da se radi o istoj vrsti povrede samo na drugoj ruci. Doktor je hteo da samo stavi gips ali sam insistirao da se uradi kao i prethodni put pozivajuci se na prethodnog doktora i na njegovu metodu izlecenja.
Doktor se saglasio da se, ako insistiram, uradi taj zahvat ali nisam prebacen kod "mog" prethodnog doktora nego je zahvat radio ovaj koji me je primio.
Post operativni proces je tekao sasvim drugacije od prethodnog puta. Iako sam na svakoj kontroli pitao da li bi trebao na rentgen snimanje podlaktice i na fizikalnu terapiju sto me je slao prethodni doktor, on je odgovarao da mi nije potrebno da se zracim i da su dovoljne vezbe u mlakoj slanoj vodi. Posle oko 2 meseca od operacije i nekoliko kontrola na kojima nije uradjen snimak podlaktice resio sam da snimim privatno i odem na kontrolu kod privatnog ortopeda u drugi grad jer ostali doktori prvenstveno onaj koji me je prvi put operisao nije hteo da se mesa kolegi u slucaj.
Tamo sam dobio slicno misljenje. Iako se na snimku videlo da prelom nije srastao i receno mi je da taj prelom srasta i do 2-3 meseca tako da je sve OK. (cak se ispostavilo da je ovaj lekar poznanik onog sto me operisao pa i porucio da ga pozravim)
Malo me je to umirilo tako da sam nastavio sa vezbama u mlakoj vodi ali mi je povremano oticalo mesto gde je bio prelom.
Posle mesec ipo dana poceli su jaki bolovi i oticanje tako da sam otisao u bolnicu kod doktora koji me je operisao ali on je bio na odmoru pa ga je zamenjivao onaj sto me je prvi put operisao. Poslao me je na rentgen i utvrdio na snimku da je nastao lazni zglob i da je jedan sraf napola izasao.
Preporucio mi je da prekinem sa vezbama i sacekam jos mesec dana pa ako ne sraste da prelom da dodjem da mi zakazu novu operaciju i da mi ubace deo kosti sa drugog mesta na to mesto.
Ta neizvesnost da cekam jos mesec dana me je nagnala da pozovem jos neke lekare iz drugih zdravstvenih ustanova i na internetu potrazim savet za taj "Lazni zglob".
Ono sto je proizaslo da jedino sa magnetima i strujom probam da ucinim napredak u srastanju kosti ako vec nije kasno.
Krenuo sam i prosao 3 terapije po 10 dana i na kraju na snimku se videlo pboljsanje ali daleko od srastanja.
Tada sam zakazao pregled na Banjici gde su mi rekli da ce problem probati da rese metodom Ilizarova a operacija mi je zakazana za kraj februara 2009.
Potrebne su mi informacije oko nosenja tog aparata, koliko se nosi, kada se krece sa rehabilitacijom, koliko je procenat uspesnog izlecenja.
Nisam nasao informacije na ilizarovu na podlaktici ali ih ima puno na razlicitim delovima noge i poneki na nadlaktici.
Unapred zahvalan svima koji imaju neku informaciju
Nesrasli prelom na podlaktici i Ilizarov metod
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99