Studiram u Novom Sadu, imam 21 godinu, prvo sam se obratio studentskoj klinici...
10-14.06. povremene glavobolje, malaksalost.... ispiti, jos po neki problemi, uglavnom stresno.
15-16.06. glavobolja, se nastavlja opsta malaksalost, blaga mucnina ali samo blaga, temperatura 37.2, i sto me najvise zabrinjava "gubitak ravnoteze" ja bih to vise opisao kao osecaj "pijanstva" pri hodanju i neravnotezu pri trzajima glava(vrata). Ali ne vrte se zgrade oko mene. Znaci nikad se ne pojavljuje u mirovanju...
17. Doktor opste prakse: preporuka piti dosta vode, mirovati,blaga ishrana voce povrce, vitamin c+febricet+cliacil(za blazu upalu grla)
18. Simptomi isti, temperatura do 38
19.Kontrola: bris grla + da izvadim osnovne nalaze krvi i mokrace
20. Simptomi isti, i dalje neravnoteza pri hodanju, zanosenje
21. Kontrola: nalazi krvi mokrace skroz uredu, bris uredu, temperatura uredu, bez glavobolja ali i dalje neravnoteza... --->> uput ORL doktoru
22. ORL doktor> bez jasne dijagnoze, preporuka mirovanje do 30.06. A onda tek eventualno zakazivanje pregleda oko uha, i eventualno zakazivanje za neurologa za kog bi dosao na red za 20-25 dana zbog zakazivanja, i eventualno ortopeda na pregled.
Lekovi: Urutal 2x1, beviplex 2x1, nastaviti cliacil
23. Povratak kuci, odlazak iz Novog Sada, zbog boljih uslova- bolja klima, hrana,-- osecam blaze olaksanje, manja malaksalost ali neravnoteza i dalje stoji i pocinje povremeno zujanje u u levom uvetu pri jacim zvucima...
24.Poseta drugog ORL doktora, povremeno zujanje postoji, doktor ukazuje mogucnost neke virusne infekcije, preporucuje pregled neurologa i eventualnu magnetnu rezonancu mozga...
------Isti dan neurolog posle nekih testova na licu mesta slicnih kao i kod ORL doktora i jos par novih testova na licu mesta konstatuje da se ta neravnoteza povlaci(iako ja ne bih mogao reci da je tako), i daje mi da radim pregled ocnog dna i vestibularne probe. Meni se ne cini bas da je u povlacenju jer od uvece pocinje stalno zujanje u levom uvetu.
25-26. neravnoteza, zujanje... i moje tripovanje kako nesto nije ok
27.Audioloski pregled - ok
Pokretljivost usnih skoljki(neki test pocinje slovom T) -- uredu
Vestibluarne probe - UREDU (sipaju vodu u si i gledaju onda ocne jabucice)
pregled ocnog dna --- uredu
Nalazi odneti neurologu koji kaze da misli da ce to proci za 4-5 dana(ne znam samo kako je imao dovoljno informacija da donese ovaj zakljucak) i da se povlaci!?!
Ovo traje i dan danas i nisam bas tako siguran da se povlaci, nemam temperaturu, pritisak mi je uvek bio ok.
Naglasio bih jos da su mi ledja i vrat mozda malo problematicni i imam ponekad glavobolje i malo me vrat zaboli jer sam poslednje 3-4 godine mirovao prilicno jer sam imao problema sa nekim prelomima ruke(3 preloma) i operacijama ruke i sve se to oduzilo na 3 godine ne bavljenja nekim sportom, ali opet ne znam da li to moze biti od vrata jer ne verujem da bi se ta neravnoteza tako naglo za 2 dana pojavila... Da li je moguce da je problem ortopedski? Imam i problema sa rinitisom tj. natecenom sluzokozom nosa pa otezano bas disem na nos(nije od alergije i doktori ne znaju zasto je tako).
U sustini svi su mi ukazivali na verovatnu mogucnost virusne upale nerva za ravnotezu koja traje i do 3-4 sedmice, ali niko ne sme i ne moze da kaze da je bas to u pitanju jer nisam nikakav test radio za to.
Voleo bih da cujem neka misljenja po pitanju mog slucaja jer da cekam ne mogu vise, sta mozda da uradim, koga jos da posetim, sta moze biti u pitanju.
P.S. ako imate jos neko pitanje slobodno pitajte, i u vezi ovih testova sto sam radio na licu mesta koje nisam nabrojao jer ne znam kako se zovu, itd.. Znaci bilo sta pitajte.
Hvala MNOGO!
Neravnoteza pri hodu, zujanje
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Lici na neki poremecaj ili oboljenje centra za ravnotezu (domen neurologa) ili poremecaj/oboljenje organskog sistema za ravnotezu (domen otorinolaringologa).
Ne znam da li je pitanje postavljeno na odgovarajucim forumima. U ortopediju bi spadalo samo ako je izazvano poremecajem cirkulacije zbog degenerativnih promena na vratnoj kicmi (ali ipak se to verovatnije moze ocekivati posle 50-te)
Ne znam da li je pitanje postavljeno na odgovarajucim forumima. U ortopediju bi spadalo samo ako je izazvano poremecajem cirkulacije zbog degenerativnih promena na vratnoj kicmi (ali ipak se to verovatnije moze ocekivati posle 50-te)