Nepravilno zarasla polomljena kost

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
elenna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 29, 2008 12:40 am

Nepravilno zarasla polomljena kost

Post od elenna »

Molim neko strucno lice da mi malo pojasni ovu dijagnozu ili nekoga ko je imao slican problem! Naime, sestri je srasla polomljena kost (donji unutrasnji deo noge, malo iznad stopala) i dr joj je na osnovu snimka dao sledecu dijagnozu: St post fractura os navicularae ped dex.
Rekao je da mora da se uradi operacija, da se izvadi neka kost koja smeta, pa me zanima kakva je to operacija i koliko traje postoperativni oporavak. Hvala unapred!!![/b]
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nije bas sasvim najjasnije. Naime, dijagnoza u prevodu na srpski znaci "stanje posle preloma cunaste (navikularne) kosti". Ta kost pripada stopalu, pa mi nije jasno kakav je problem iznad sopala, kako ste napisali. Sem toga, u samoj dijagnozi se ne spominje da je kost lose zarasla. Nemojte se ljutiti sto ovoliko cepidlacim, ali su minimalne sanse da samo na osnovu ovoga od bilo koga dobijete precizno misljenje. Mozda bi bilo najbolje da njen snimak stopala "okacite" na forum pa bi onda bilo sigurno mnogo lakse da se vidi o cemu se radi.
Odgovori