Hvala, dr.Mladene , na odgovoru .pretpostavljam ja da je to u teoriji mnogo lakse, ali ja nit sam video fizijatra, nit fizioterapeuta..iz tog razloga sam mislio da ce mi fizikalna terapija biti odmah prepisana posle 6-to nedeljnog mirovanja i samim tim uz strucnu pomoc i nadzor pribliziti i nacin oslonca i dalju terapiju , ovako sam prepusten sam sebi. a ne bih da zeznem opet nogu nekim pogresnim svojim korakom.
isto tako pun sam tih srafova i konstantni strah mi se javlja od oslonca. a nisam plasljiv al me taj strah zabrinjava..
danas se malo oslanjao parcijalno na petu , osetio sam i kontrakcije lista

to me obradovalo. na prste ne mogu jel mi deluju krivo i oteceno pomalo mada to je od otoka.
zatim na spoljni deo stopala sam probao uz petu da produzim oslonac ..i spustio taban i prste i nekako mi sve to deluje kao neravno da stoji.

pokusao sam iz sedeceg polozaja noga mi u x ide kad se oslonim celim stopalom , naravno pritisak oslonca je izuzetno mali..
u stopalu tj. tabanu imam osecaj jednog sloja otoka poput vazdusnog djona koji prolazi kroz celo stopalo. prsti su mi isto i dalje oteceni..peta puna zmaraka.. zanima me da li da pokusavam i dalje sa blagim osloncima iz sedeceg ili mozda stojeceg polozaja ili da probavam na neki nacin prvo da maksimalno skinem otok, jer mi ta neravnomernost oslonca mozda pravi otok tabana i prstiju. i sta je najbolje za skidanje otoka? Hvala