Naprs'o kuk - sredstva za brzi oporavak.

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Zera Princ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 11:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Naprs'o kuk - sredstva za brzi oporavak.

Post od Zera Princ »

Moju majku je udario biciklista, od pada joj je naprs'o kuk. Odbila je operaciju i sada je kuci, postavljena joj je disrotaciona sipka.
Mozete li mi kazati sta je najbolje da se koristi od cajeva, krema i lekova za brze zarastanje?
Prepisali su joj dekofinak duo, ratiridin i bensedin, ali koliko sam razumeo sve je to samo protiv bolova.
Rekli su da se sto bolje hrani kako bi sve bilo dobro.
Unapred hvala.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

AD-kapi, oko 15-20 dnevno, uz kalcijum sumece tablete...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

i kada se uzima kalcijum u bilo kom obliku,treba izbegavati upotrebu kafe
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako je kuk samo naprsao, kao sto kazete, onda tu ne bi trebalo da bude vecih problema. Vazno je jako mirovanje te noge, i ovo sto su kolege navele. Ako je u pitanju pun prelom, e onda nikakve gluposti osim operacije ne pomazu. Ne kazem da nema spontanog zarastanja preloma, daleko bilo, ali, kuk se u principu operishe jer su ti prelomi nestabilni, i sami vrlo retko zarastaju. Ako imate snimke, bilo bi dobro da ih okacite pa da ih vidimo.
Sve najbolje.
Zera Princ
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Zera Princ »

Sutra idem sa majkom na kontrolu. Proslo je 10 dana, pa cu znati kakvo je stanje i sta dalje. Pa, cu vam napisati sta je bilo.
Citao sam i licno zvao da se raspitam za tretman sa Madu trakom. Kako su mi naglasili tretman pomaze da do 3 puta brze se pacijent oporavi. Jeste skupo, ali ako vredi...
Zera Princ
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Zera Princ »

Inace, poslusao sam savet za sumece tablete sa Kalcijumom, a sto se kafe tice, moja majka je odavno to prestala da pije.
Zera Princ
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Zera Princ »

Hteo bih samo da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su mi pomagali savetima. Sa majkom u ponedeljak pocinjemo terapiju za hodanje, tacno je 3 meseca lezala u krevetu, ali uspelo je sve da prodje kako treba bez operacije i da zaraste kako treba.
Hvala svima.
Odgovori