Ja sam Aleksandar, 88. sam godiste i treniram profesionalno fudbal (druga liga).
Pre godinu i po dana na utakmici povredio sam koleno, posle 6 meseci to se ponovilo, i evo sada pre mesec dana-ponovo.
Osetim kao da mi nesto 'pukne' u levom kolenu i istog trena ja padnem na zemlju. Ne boli toliko u momentu ali sledeceg dana osecam bol i imam veliki otok.
Bio sam kod ortopeda vise puta radjena mi je punktacija ii otok je skoro u potpunosti nestajao medjutim ja kad god sam pokusavao da se vratim fudbalu, ponovo sam se povredjivao. Nisam zurio, isao sam na fizikalne terapije, jacao nogu u teretani, polako trcao medjutim ponovo se to desilol.
Radio sam ultrazvuk ali mi je preporuceno da uradim i MR.
Danas sam imao zakazanu i magnetnu rezonancu (jedva sam docekao red) i evo sta kazu nalazi :
Imam kod ortopeda zakazano tek sledece nedelje pa bih bio jako zahvalan ako bi ovo neko mogao da protumaci.MR LEVOG KOLENA
Pregled je ucinjen u SE sekvencijama za T1W, T2W i PD u sagitalnim i koronarnim ravnima.
U zglobnom prostoru, suprapatelarno i u recesusima prisutna je umerena kolicina izliva.
Ligamenti kvadricepsa i patele, zadnja ukrstena veza i kolateralni ligamenti su urednih morfoloskih i MR karakteristika. Prednja ukrstena veza je ocuganog kontinuiteta ali edematozna i raslojena.
Meniskusi su pravilne konture , homogenog inteziteta signala.
Pokrovna hrskavica ocuvana.
Pregledane kostane strukture su ocuvanog korteksa, urednog inteziteta signala medule.
MR nalaz govori u prilog nategnuca prednje ukrstene veze i umerenog intraartikularnog izliva.
Sestra mi je rekla da nije nista strasno 'osim ukoliko ne planiram da se profesionalno bavim sportom'.
Ja sam rekao da planiram da se bavim a ona je rekla da cu onda morati da se konsultujem jos jednom sa ortopedom.
Dakle interesuje me molim vas ako neko moze da mi odgovori na pitanje, da li je ovo kraj za mene ili ipak postoji jos neka nada a da ne mora operacija?
Ako je to nuzno, idem i to ali me interesuje sta vi mislite o ovom nalazu.
Veliki pozdrav svima, zeljno iscekujem odgovor.