NALAZ MRI LEVOG KOLENA 10 DANA POSLE POVREDE

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
zille
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 3:46 pm

NALAZ MRI LEVOG KOLENA 10 DANA POSLE POVREDE

Post od zille »

Pre 10 dana sam na basketu povredio koleno prilikom doskoka.Posle tesko prespavane noci otisao sam kod doktora sportske medicine...poslao me na MRi a rezultati su sledeci.
- Veliki zglobni izliv
- Rupturiran ACL (prisutni direktni i indirektni znaci lezije ACL-a)
- Parcijalna ruptura MCL-a (rupturiran superficijalni sloj MCL-a,duboki sloj intaktan)
- Edem medijalnog meniskusa i lateralnog kondila femura i lateralnog tibijalnog platoa - kontuzija,ocuvanog integriteta)
Moje pitanje je:Sta znaci sve ovo,koje su metode lecenja.Da li je bolje da se ide na operaciju,za koliko mogu da se oporavim i kada cu moci ponovo da krenem sa treninzima?
Milos S
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 12:27 pm

Post od Milos S »

Pokidao si prednji ukrsteni ligament,i za njega je jedini lek operacija,pod uslovom,da hoces da se bavis bilo kakvom vrstom sporta.Delimicno ti je pukao i kolateralni(unutrasnji) ligament,i on ce sam zarasti,moras par nedelja nogu da drzis opruzenu.
Odgovori