Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Dete je vratima prikljestilo palac leve rukice. Nokat je odmah postao ljubicast, a na jagodici mu je prsla i kozica. Moze da savija prst bez bola, ali je natekao. Vise sati mu hladim prst, sa pauzama, ali me brine sto ide noc. Dala sam i Paracetamol. Najvise ga boli nokat, a bol mu se javlja povremeno.
Molim za savet jer smo u inostransvu.
Zabrinuta mama
Ima posekotinu koja nije mnogo duboka, ali je jagodica natecena i tvrda. Prskala sam mu 2 puta dnevno tu ranicu sa Neomicin sprejom da bi se izbegla eventualna infekcija.
Nisam uvijala prst ni sa cim, ali ga cesto naprskam Oktanisept sprejom. Povremeno stavimo led na kratko i kaze da mu prija.
I dalje je noktic ljubicast, ali je danas i krvario na zanoktici. Sada me to brine.
On kaze da ga ne boli mnogo.
Da li se to nekome desavalo?
Hvala unapred!
Не верујем да му је антитетанус потребан јер ништа није пробило кожу већ је пригњечено вратима. Не само да нема тетануса на вратима већ није могао ни да уђе. Колико сам разумео, ткиво је пукло због великог притиска од стране врата.
Ако је кост поломљена на више места може да буде незгодно.
И какве везе има иностранство са неодласком код лекара?! Можда баш није јефтино, али где је осигурање?