Nadutost zglobova

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
AlekGhost
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 15, 2013 12:49 pm

Nadutost zglobova

Post od AlekGhost »

Zdravo.Pre 8 dana,tačnije u prošli petak,na treningu sam nezgodno pao(treniram košarku) i od tad mi je zglob oteko.Odmah u subotu sam išao do doktora,a tad sam jedva hodao.Rekao mi je da idem da snimim i da sam istegao ligamente(dodao je da je bolje da sam polomio).Pio sam pre jela Chymoral tablete i mazao Lioton mast..
Takođe sam stavljao i žilovnik na nogu,koji mi je dosta pomogao.Za 2 dana sam lako prohodao i jedva da me je bolela,otok se smanjio tako da sam preskocio odlazak na snimanje jer mi je tetka,koja je med. sestra rekla da nema potrebe,jer me ništa ne boli.Ali sam '98 godište,sad ce prijemni,a ja svaki dan idem na pripreme u školi.Tako sam u četvrtak otisao u školu,pa posle škole do majke na poslu pa kući.Kad sam
došao kući,pogledao nogu,imao sam poprilično veliki otok na zglobu.Ali,ništa me ne boli.Mogu da trčim ako hoću,ne boli me.Iskreno,3,4 puta sam zaboravio da popijem tablete ove pre jela bas u to vreme kad se otok vratio.I sad opet sve normalo pijem i mažem,ali čini mi se da otok neće da splasne.. Šta da radim?
AlekGhost
Novi član
Novi član

Re: Nadutost zglobova

Post od AlekGhost »

Ima li nekog ko bi mogao da odgovori?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Зашто ти тетка није рекла шта да радиш, када те је већ одвратила од снимања?

Да ли су ти рекли да се Химорал пије на празан стомак и сат времена пре јела, иначе нема ефекта?

Можеш да прикачиш један овакав магнет и носиш га по цео дан, јер ће убрзати регенерацију ткива: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Okej:)
sad mi je vec ionako bolje:D
sta mislis koliko dugo treba da budem van terena,odnosno kad mogu da pocnem da treniram opet?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако имаш неко напрснуће у костима, потребан је неки месец.

Ако имаш повреду тетиве, ко зна колико.

Ако је у питању угануће, ваљда је месец дана довољно.

Нисам баш неки стручњак и пишем ти из личног искуства. :(
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Okej.. :D
pa evo sad stavljam list od kupusa hahahaha na nogu,i dosta pomaze:D
uopste me ne boli,ali i dalje ima otoka:D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нисам користио купус, па не знам шта да ти кажем. Користио сам бурове облоге. Сада када се повредим, користим јак магнет.
AlekGhost
Novi član
Novi član

Post od AlekGhost »

Okej,ja imam neka dva magneta,nzm dal su dobra,istog su oblika,a sad nekako kao valjak:)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Дај фотографију. Колико су јаки? Прикачи их некако уз ногу, али нека буду спојени. Немој да их раздвајаш да се поље не би затворило ван ноге. Треба да их носиш цео дан.
Odgovori