MOZETE LI MI DATI SAVET?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

MOZETE LI MI DATI SAVET?

Post od ontario »

POZDRAV SVIMA!
IMAM UZASNE BOLOVE ISPOD DESNE LOPATICE/SCAPULE,TACNIJE UZ SAMU LOPATICU I MASAZE NE POMAZU.IDEM TAKODE NA FIZIO VEC 6 MESECI,DOBILA SAM 3 INEKCIJE STEROIDE NA MESTA GDE ME BOLI ALI NISTA NE POMAZE.
BILA SAM NA MRI I NISAM MOGLA DOBITI KONTRAST,A KADA SU MI RADILI SNIMANJE STAVILI SU MI NEKE KRUGOVE KOJI SU SA SUPLJINOM UNUTRA I TAKO SNIMALI.SNIMANJE JE POKAZALO DA JE UREDU.STA DA RADIM?
RADILA SAM I MRI DESNOG RAMENA KOJI JE BIO UREDU A KADA SAM POSLE TOGA OTISLA NA ULTRAZVUK RAMENA POKAZALO JE DA IMAM MILD TENDONOSIS SUPRASPINATUS.
NISAM BAS 100% ONDA SIGURNA DA JE TEHNICAR DOBRO VIDEO DESNO RAME I LOPATICU NA MRI.
MENE ZANIMA ZNATE LI KOJE PRETRAGE DA JOS RADIM,DA LI JE MOGUCE OSTECENJE SCAPULE?
STA BI SVE MOGLO DA BUDE POSTO IMAM KIDAJUCE BOLOVE 24 SATA?
VELIKI POZDRAV
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Re: MOZETE LI MI DATI SAVET?

Post od ontario »

Moze li meni neko da odgovori,cekam vec par dana.......
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Da li je ikad radjen MR kichmenog stuba?

Bol u predelu lopatice moze biti zbog zaista mnogo razloga, povrde, artriticnih promena, ulape zivca, prikljestenja istog, promena na samom mishicu!

Mozda je povezano sa nekim drugim oboljenjem koje imate.

I zbog chega ste vec 6 meseci na fizikalnoj terapiji i zashto su vam davane injekcije? Zbog tog problema? Nigde ne pominjete dijagnozu zbog koje ste 6 meseci na terapijama?

Tendinitis moze stvarati ovakve tegobe ali se on lechi naravno, ali jako dugo i to medikamntoznom i fizikalnom terapijom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Tamaraft hvala vam puno na javljanju.
Imam ukljesten zivac u vratu C5-6 imam nekoliko manje hernijated disk na srednjem delu kicme i par na donjem.
Dobila sam Corticosteroid injections/ uz samu desnu lopaticu zbog jakih bolova/6 i jedan freezing.
Imam osecaj da je u pitanju neki zivac uz samu lopaticu.MRI lopatice je pokazao da je sve uredu.Idem kod ortopeda krajem 4 meseca.
Draga Tamaraft kada nesto radim,a desnjak sam,uzasno me boli citava lopatica vrat,desna ruka.To je samo slucaj sa desnom rukom.Leva je uredu.Dijagnoze nemam doktorice u tome i jeste problem.
Imala sam udes prosle godine u 6 mesecu pa od tada idem na fizio.Moji problemi nisu samo od udesa nego i prije.
Neurolog nece da ucestvuje u nicemu,pa govori da je to problem sa misicima.
Doktorice meni je uzasan spazam od vrata do ramena/desna strana,ne moze mi pomoci niti fizio niti masaze.
Hladno ne pomaze,vruce takode,vezbe nista,specijalni jastuk za vrat/glavu nista......ja ne znam sta je u pitanju.Imam iskrivljeno rame desne strane----jako------verujte da niti jedno snimanje nije to utvrdilo e onda vam ne moram nista reci.
Vilica mi se isto iskrivila(pala na desnu stranu).
Da li je moguce doktorice da je neki zivac ukljesten uz samu lopaticu/scapulu?
Molim vas za neke informacije i savete.Osim ultrazvuka ramenog zgloba/sto me ne zabrinjava nemam druge dijagnoze.
Bio bi mi od pomoci svaki vas savet ili preporuka.
Hvala vam puno unapred,pozdrav!
Odgovori