molim Vas za savjet, sta i kako dalje

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
nastavnik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 29, 2011 10:19 pm

molim Vas za savjet, sta i kako dalje

Post od nastavnik »

Ultrazvučnim snimanjem utvrđeno je da imam ostećenje ligamenata desnog koljena, i to:
na medijalnom kolateralnom ligamentudesnog koljena prisutni su znaci parcijalne rupture u sanaciji dužine 7mm.
na lateralnom kolateralnom ligamentu istog koljena u proksimalnom dijelu prisutan je edem u dužini od 5 mm.
a u lijevoj suprapatelarnoj burzi prisutna tečna kolekcija debljine oko 6 mm.
Inače, bavim se sportom rekreativno, a bol traje duže od mjesec dana, a nastao je usled trčanja.
unaprijed hvala!!!!!!!
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
Kontakt:

Re: molim Vas za savjet, sta i kako dalje

Post od draganstojicevic »

Najdetaljniji pregled je nuklearna magnetne rezonanca kolena, pa bi sa tim nalazima trebalo napraviti pregled kod specijaliste ortopedije i planirati lecenje.
Do tada mirovanje i izbegavanje opterecenja te noge.
Dr med. Dragan Stojicevic
* REKLAMA *
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

I naravno, za dodatne informacije, stojim VAm na raspolaganju.

Dr med Dragan Stojicevic
nastavnik
Novi član
Novi član

Post od nastavnik »

hvala na odgovoru, još bih Vas pitao da li bi meni mogla pomoći fizikalna terapija, jer mi je doktorica predložili to?
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Kontakt:

U svakom slucaju, moze da pomogne, ali se kod visetrukih promena mora biti oprezan i raditi sve u dogovoru sa svojim lekarom.

Dr med. Dragan Stojicevic
nastavnik
Novi član
Novi član

Post od nastavnik »

imao bih još jedno pitanje. Doktor mi je dao injekciju u bolno mjesto, pripoj ligamenta za potkoljenicu. neka diprophos ampula (ili tako nesto), pomjesanu sa jos nekom. Trenutno mi je nestao bol,(to traje vec nekoliko dana),mada povremeno osjetim blagi bol,iako i dalje štedim nogu, ali me interesuje da li to moze biti trajno resenje za moj gore navedeni problem? unaprijed hvala.
Odgovori