Molim vas pomozite..

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Fudbaler_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 6:49 pm

Molim vas pomozite..

Post od Fudbaler_89 »

Srecni praznici pre svega.
U septembu sam prvi put povredio koleno na fudbalu, isteglio ligamente. Otisao sam odmah kod ortopeda koji mi je stavio longetu i rekao mi da cu posle nekoliko nedelja moci da treniram. Uradjena mi je i punktacija.
Dijagnoza sledeca : DG DYSTORSIO GENUS LAT SIN HAEMARTHROS.
I kad je prosle 2 nedelje skinuo mi je ortoped longetu i objasnio neke vezbe za jacanje kvadricepsa i rekao kako cu 100% moci da treniram kao da se nista nije desilo.
E sad, ja sam cekao nekoliko nedelja i krenuo polako na kondicione treninge.
I sta se onda desava - pri punom sprintu iako sam prethodno bio dobro zagrejan(to je bilo negde pri kraju treninga) cuo sam kako je nesto kvrcnulo u kolenu. Da bude jos tragicnije to je cuo i igrac koji je bio na 2 metra od mene.
Pao sam dole i osetio isti bol kada sam se prvi put povredio na fudbalu. Medjutim , ovog puta kada sam prespavao nisam osecao bol i mogao sam da koracam relativno normalno sutradan iako sam ipak sepao jedno vreme.
Otisao sam kod ortopeda koji me nije ni pregledao vec mi je rekao samo da mirujem?!
I evo, mirovao sam 2 meseca, pocetkom februara mi pocinju treninzi a ja se bojim da ce mi se desiti isto ono.
Sada je stanje da ja mogu normalno da koracam i da trcim. Vezbao sam noge u teretani nekoliko nedelja i prilicno ih ojacao. Medjutim, pre neki dan sam duze ostao napolju i osetio sam kako mi se leva noga malcice ukocila i bolelo me je kada je savijam. Ja sad trenutno mogu da je savijem ali bojim se da se opet ne povredim.
Deluje konfuzno sve ali ne znam kako da objasnim. Molim vas , sta mislite hocu li moci da se bavim fudbalom? Meni je to stvarno jedna od najbitnijih stvari u zivotu(pored porodice) i ne znam sta bih radio ukoliko bi bio onemogucen da nastavim. :( [/b]
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Prvo bi trebalo da vas pregleda fizijatar,a zatim da vam KVALIFIKOVANI fizoterapeut napravi program za jacanje oslabljene muskulature i stabilizaciju kolenog zgloba.
Nemojte ici u teretanu jer time samo mozete da pogorsate stanje,a vezbe ako radite samoinicijativno i napamet mogu samo da odmognu.Svaki problem zahteva individualni pristup ,a to bez dobre analize nije moguce.pozdrav....
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Bez uvrede za terapeuta, ali mislim da prvo treba da Vas pogleda lekar - ortoped, i da Vas pregleda kako treba. Da uradi stres testove kolena, i da proveri ligamentarni aparat. E tek nakon toga treba videti vezbe i sve ostalo.
Sve najbolje.
Fudbaler_89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 6:49 pm

Post od Fudbaler_89 »

Dobro, hvala oboma.
Ali koliko vidim, bas niste nesto optimisticni.
Nisam ni ja moram da priznam, 2x mi je vec izletalo koleno. Bojim se da ne postane hronicno :/
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

miodrage napisao:Bez uvrede za terapeuta, ali mislim da prvo treba da Vas pogleda lekar - ortoped, i da Vas pregleda kako treba. Da uradi stres testove kolena, i da proveri ligamentarni aparat. E tek nakon toga treba videti vezbe i sve ostalo.

Potpuno se slazem,najbolje da krenete od novog dobrog ortopeda! :)
Odgovori