Molim za savet!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bluesislife
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 26, 2013 1:26 pm

Molim za savet!!

Post od bluesislife »

12. januara sam imao prelom zgloba, a 27. je bila operacija na Banjici. Kazu da je operacija prosla fenomenalno, ali niko mi nikad nije rekao (pored 1000mojih pitanja) kada cu moci da se vratim na trening. Proslo je preko pola godine od operacije, a ja i dan danas ne mogu da uradim vise od 3 skleka, odmah krecu bolovi u zglobu.
Dijagnoza: Fractura partis distalis radii intraaparticularis lat.sin.
ispod pise: Excoriatio cutis manus 1. sin.
Povreda zadesna padom u istom nivou.
Operacija: Repositio et osteosynthesis radii sin. 252074
Evo i slike sa kontrole 6. marta
Slika
Zanima kada bih mogao da se vratim na trening, kada bi odprilike trebali da prestanu bolovi i neprijatni osecaju u zglobu, kada bih mogao opet posteno da udarim dzak levom rukom, da li postoje neki preparati koji ubrzavaju oporavak? Hvala unapred, ocajan sam vise ne mogu da cekam!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Molim za savet!!

Post od terapeut »

Sta na sve ovo kaze vas fizioterapeut?kakva je amplituda pokreta,imate li neku kontrakturu,koja je ocena za misice podlakta?kakvi su stabilizatori zgloba? ....
bluesislife
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 26, 2013 1:26 pm

Re: Molim za savet!!

Post od bluesislife »

Sa fizioterapijom sam zavrsio. Ruku mogu relativno normalno da koristim, a uglovi (verovatno na to mislite pod amplitudom) su povraceni do normale, jedino na gore fali koji stepen, ali kazu da to ovi srafovi ne dozvoljavaju. Doktora vise ne posecujem, samo imam kontrolu u Beogradu 28. avgusta da bi procenili kada da mi vade ove metale. Misice podlakta mi niko nije proveravao specijalno (barem koliko ja znam), samo stisak i rekli su da je sve ok. Kada bih hteo da ceo zivot sedim, pijem kafe i setam rukom bih bio prezadovoljan. Ali ja zelim da se vratim na trening! :cry:
Odgovori