Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pozdrav,
Mogu li dobiti savet od Vas?
Isla sa na MRI gornjeg dela kicme--cervical i idem jos na dva.....
Nalazi su pokazali ukljesten zivac izmedu 5/6 C skupa sa degenerative change--sto znaci osteoarthritisa,gde nema leka....
Imam bolove i s obzirom da mi sve vise sve to predstavlja problem sta da radim? Ima li leka kada je ukljesten zivac u pitanju?
Kako da ublazim bolove?
Da li je moguce da zbog toga imam pritisak na Adam apple posebno kada sedim?Osecaj gusenja.....
Imam 39 godina i kod neurologa idem u 7 mesecu...
Pozdrav
Ako ne mozete da trpite bol onda jeste,a to ce neurohirurg da vam kaze sudeci po snimku koliki je stepen uklestenja odnosno kompresije na nerv ili medulu.
Ja Vam se najsrdacnije zahvaljujem na odgovoru!
Bolovi su mi nepodnosljivi i ne znam dokle cu izdrzati ovako.....
Ne znam da li je istina ali sam cula da je gornji deo-vrat najkomplikovnija operacija...
Znate li nesto o tome?
Pozdrav iz daleka
Zaboravih Vam dodati da su videli takode i osteoarthritis---degenerative promene.....a mislim da ima toga jos samo sto moja doktorica ne zeli u potpunosti diskutovati samnom u vezi nalaza jer idem kod neurologa u 7 mesecu
Zavisi sta se radi na vratu,a naravno da je komplikovanije jer kroz vratne pršljenove prolazi kičmena moždina a u lumbalnom segmentu se završava u nivou L2.....
Diskus hernija se najčešće radi sa prednje strane tako što se umjesto dotadašnjeg diska ugradi implantat, vještački disk. To je manje rizična operacija.
Veliki pozdrav i SREĆNO