Molim za pomoc(stopalo, rist)

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Domi2525
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2014 11:37 pm

Molim za pomoc(stopalo, rist)

Post od Domi2525 »

Pozdrav dragi moj, moji problemi pocinju prije odprilike 4 godine kada sam pao sa rola(znam da najvjerovatnije to nije uzrok mojih problema, ali od tada sam primjetio da me boli). Rijec je o ristu, naime dobio sam veliku izbocinu na ristu odnosno izdeformirao se rist, nisam znao sta je jer sam mislio da je od treninga jer sam trenirao taekwondo, nije bolilo osim dok ne udarim nogom, prestao sam trenirati, i mazao sam kremama u neznanju i nadi da ce proci. Prije nesto vise od godinu i pol dana sam ponovno poceo trenirati i morao sam ici vidjeti sta je sa tim. Uspostavilo se da je dobrocudni tumor i tako sam ubrzo otisao na operaciju. Tumor je bio na kosti od prsta pokraj palca (kako bi se to zvalo na nozi hahahahaha) i poslije operacije je doktor rekao da su samo sastrugali to i odnijeli na analizu jer nisu bili sigurni je li dobrocudan ili ne. Doslo su nalazi i dobrocudan je hvala Bogu. Ali nedostatak kosti na tom mjestu je ostao a kost rista je izbocena i izdeformirana. Poslo je godinu i pol,a ja ne mogu niti trenirati, a nije mi preporucljivo ni trcati. Sada ja kao decko, sportas sam sprijecen u treniranju. Ubrzo idem doktoru da vidimo jer se kost pocela popunjavati, a mogu birati hocu li na spongioplastiku ili ne iako postoji mogucnost da se ne prihvati za kost. Zar nije malo glupo da sam toliko cekao da bi sad opet otvarao nogu. Ali izbocina je i dalje tu. MOLIM VAS DOKTORI I PACIJENTI ako ste imali slicna iskustva ZA POMOC. Sto da radim? Moze li se izdeformirana kost vratiti u stari polozaj i hocu li moci ikada trenirati nesto, kolko bi eventualni oporavak trajao, molim Vas zabpomoc. Lijepi pozdrav ;)
Odgovori