nalaz radiologa:
Načinjeni su T1W i T2W sagitalni i T2W koronalni tomogrami lumbosakralnog segmenta kičme, kao i paraaksijalni T2W/PD tomogrami na nivoima L3-4, L4-5 i L5-S1.
Ispravljena je fiziološka lumbalna lordoza uz sinistrokonveksnu skoliozu.
Na nivou L3-4 je smanjen vertikalni promera IV prostora. Izraženo anualrno bubrenje disikativno izmenjenog IV diska , kao i manja protruzija foraminalno levo. Uočava se kontakt sa levim L3 radiksom u foramenu. Desni IV foramen je ekstraneuralno sužen.
NA NIVOU l4-5 IV PROSTOR JE SMANJENOG VERTIKALNOG PROMERA, disk desikativno izmenjen sa anualrnim bubrenjem. IV forameni su obostrano ekstraneuralno suženi.
Na nivou L5-S1 je prostor smanjenog vertikalnog promera, vidi se anualrno bubrenje desikativno izmenjenog diska. Obostrano foraminalno kontakt sa L5 radiksima.
Konus i korenovi kaude equine normalne morfologije i pozicije.
Pre 4 nedelje spopao me bol u levoj nozi. Nisam mogao ni 3 koraka da napravim. Sada posle medikamenata i inekcija mogu da šetam, ali i dalje povremeno osećam neku bol u čašici kolena i mišiću iznad kolena i neku čudnu urtrnulost kolena. Snaga leve noge, osećam, manja nego desne.
Nalaz ortopeda:
Hipotrofija m. quadriceps femoris leve noge. Pokreti kolena puni, bez izliva. Preporuka fizikana terapija , tri nedelje.
Da li mi neko može reći u kolikom sam problemu sa ovakvim nalazima? Da li je ovo za operaciju? Da li nemoć u levoj nozi može da se sredi fizikalnim terapijama?
Imam 50 godina, pijem b vitamin, magnezijum tablete i aflamil tablete.
Hvala u napred na odgovoru.
Molim da mi neko pojasno dijagnozu sa magnetne
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Molim da mi neko pojasno dijagnozu sa magnetne
А да пробаш са истезањем кичме: http://*/index.html?stranica=s ... vlje/kicma ?