molim za nalaz magnetne rezonance

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
pajtara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

molim za nalaz magnetne rezonance

Post od pajtara »

Vec par puta sam vam pisala o problemima koje je osecao moj tata.Napokon posle godinu dana bolova i silnih tableta i injekcija uspeli smo da uradimo magnetnu rezonancu.Posto sam jako zabrinuta a njegova doktorka koja bi trebala da procita nalaz je na odmoru molila bi vas da mi bar malo pojasnite,u nalazu pise sledece(ls kicma nalazi se u polozaju izravnate fizioloske lordoze a i.v. disci izmedju l4-l5 i l5-s1 pokazuju hiposignal uT2W sto odgovara degenerativnim promenama.U nivou iv prostora izmedju l2-l3 prsljenova dorzomedijalno postoji dodatna zona intenziteta signala diska u T1W koja odgovara diskus herniji.U nivou iv prostora izmedju l4-l5 prsljenova dorzomedijalno i paramedijalno obostrano takodje postoji diskus hernija tezine srednjeg stepena a u nivou iv prostora l5-s1 prsljenova dorzolateralno levo postoji diskus hernija tezek stepena sa znacima diskoradikularne kompresije.)UNAPRED MNOGO ZAHVALNA
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Ukratko, ovo znachi da je na nekim mestima, u donjem delu kicme izleteo medjuprsljenski diskus, i da vrsi pritisak na korenove zivaca, stoga on ima tegobe koje ima. Sa ovim nalazozm treba da se javite neurohirurgu, koji ce da Vam kaze da li je stvar za operaciju ili nije.
Sve najbolje.
pajtara
Stalni član
Stalni  član

Post od pajtara »

Hvala vam doktore on je dobio uput prvo za reumatologa pa cemo videti dalje sta i kako s obzirom da on ima 55 godina.Hvala jos jednom na brzom odgovoru koji mi je mnogo znacio
kingof
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 10:54 pm
Kontakt:

Post od kingof »

pajtara napisao:Hvala vam doktore on je dobio uput prvo za reumatologa pa cemo videti dalje sta i kako s obzirom da on ima 55 godina.Hvala jos jednom na brzom odgovoru koji mi je mnogo znacio
kao sto su vam rekli samo neurohirurg a ne reumatolog, ovo govorim iz svog iskustva, i mene su slali onamo ovamo a to je gubljenje vremena, asto se tice ostalig zna s bnja kovijaca fizikalna terapija vezbe i kada bol popusti dosta hodanja , ali sve zavisi od slusaja do slucaja neko ozdravi neko ne, recimo ja imam isti problem vec godinu dana i... nemam pojma operaciju noko ne preporucuje sem neurohirurga d bi zaradio neku lovo nacrno. zelim mu sve najbolje....srecno
diskus najgore zlo koje moze da se nekome desi
pajtara
Stalni član
Stalni  član

Post od pajtara »

Joj ja vise ne znam ni sama njega ovde lekari samo zavlace dodji kod ovog privatnog pa ces sutra ako treba kod onog a on se covek vec godinama pati i ne mogu da ga gledam bre vise takvog ustaje i budi se sa bolovima,mnogo seta i samo dok hoda njemu je ok nikako stajanje.Hvala na savetu potrazicu uput za neurohirurga,srecno i vama
Odgovori