molim za nalaz magnetne rezonance
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim za nalaz magnetne rezonance
Vec par puta sam vam pisala o problemima koje je osecao moj tata.Napokon posle godinu dana bolova i silnih tableta i injekcija uspeli smo da uradimo magnetnu rezonancu.Posto sam jako zabrinuta a njegova doktorka koja bi trebala da procita nalaz je na odmoru molila bi vas da mi bar malo pojasnite,u nalazu pise sledece(ls kicma nalazi se u polozaju izravnate fizioloske lordoze a i.v. disci izmedju l4-l5 i l5-s1 pokazuju hiposignal uT2W sto odgovara degenerativnim promenama.U nivou iv prostora izmedju l2-l3 prsljenova dorzomedijalno postoji dodatna zona intenziteta signala diska u T1W koja odgovara diskus herniji.U nivou iv prostora izmedju l4-l5 prsljenova dorzomedijalno i paramedijalno obostrano takodje postoji diskus hernija tezine srednjeg stepena a u nivou iv prostora l5-s1 prsljenova dorzolateralno levo postoji diskus hernija tezek stepena sa znacima diskoradikularne kompresije.)UNAPRED MNOGO ZAHVALNA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 10:54 pm
- Kontakt:
kao sto su vam rekli samo neurohirurg a ne reumatolog, ovo govorim iz svog iskustva, i mene su slali onamo ovamo a to je gubljenje vremena, asto se tice ostalig zna s bnja kovijaca fizikalna terapija vezbe i kada bol popusti dosta hodanja , ali sve zavisi od slusaja do slucaja neko ozdravi neko ne, recimo ja imam isti problem vec godinu dana i... nemam pojma operaciju noko ne preporucuje sem neurohirurga d bi zaradio neku lovo nacrno. zelim mu sve najbolje....srecnopajtara napisao:Hvala vam doktore on je dobio uput prvo za reumatologa pa cemo videti dalje sta i kako s obzirom da on ima 55 godina.Hvala jos jednom na brzom odgovoru koji mi je mnogo znacio
diskus najgore zlo koje moze da se nekome desi
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm
Joj ja vise ne znam ni sama njega ovde lekari samo zavlace dodji kod ovog privatnog pa ces sutra ako treba kod onog a on se covek vec godinama pati i ne mogu da ga gledam bre vise takvog ustaje i budi se sa bolovima,mnogo seta i samo dok hoda njemu je ok nikako stajanje.Hvala na savetu potrazicu uput za neurohirurga,srecno i vama