Moguće kidanje mišića na nozi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Margita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 26, 2006 10:18 pm

Moguće kidanje mišića na nozi

Post od Margita »

Pozdrav svima,

moj dečko je pre dve godine pokidao mišić na nozi, zapravo deo lista na levoj nozi. Lečio ga je strujom u Ustaničkoj i sve je bilo u redu do pre dve nedelje. Na košarci je u toku skoka opet osetio bol. Nije se pojavio otok, jer smo list hladili ledom. Posle nekoliko dana je prohodao, ali se prekjuče desilo isto. Iako je normalno hodao do sledećeg treninga, posle 20 minuta igranja ponovo se nešto desilo sa listom na nozi. Opet leži i ne može da hoda, a sinoć je mišić bio i blago otečen. Obzirom da je pre dve nedelje posle nekoliko dana prohodao, mislim da je u pitanju bilo istegnuće mišića ili ligamenata ali sada nisam sigurna da nije pogoršao stanje.

Možete li preporučiti neku kremu za mišić, da bi mogao uskoro da ustane, i nekog dobrog fizioterapeuta kod koga bi išao na pregled, da ustanovimo da nije nešto ozbiljnije?

Hvala najlepše.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa Vas decko je uradio najvecu mogucu glupost, a to je da sa nezalecenim misicem uopste stane na nogu, a kamoli igra kosarku. Po Vashoj prichi, dolslo je do pucanja medijalne glave gastrocnemius-a, sto je vrlo cesta stvar. Terapija je lokalno led, mirovanje, i analgetici po potrebi. U tezim slucajevima, a mislim da ce ovaj to postati zbog rerupture ide i gips. Ta noga sada mora da odmiruje 2 nedelje (bez oslonca na nju), i tek potom lagano poceti vezbice u vidu razgibavanja. Kosarku moze da zaboravi do sredine ili kraja februara. Nekome ce se ovo uciniti preterano, ali s obzirom da je doslo do rerupture, potreban je oprez i polagano vracanje snage tom misicu.
Sve najbolje.
Odgovori